Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
19. července 2023 10:55
Čas čtení 1:05
Adriana Královičová

Travis Scott v Egyptě možná nevystoupí. Tamní úřady se rozhodly odebrat povolení ke koncertu pod pyramidami

HUDBA EGYPT TRAVIS SCOTT
Uložit Uložené

Velkolepá show se měla uskutečnit 28. července 2023. Americká společnost Live Nation fanoušky ujistila, že koncert se uskuteční bez jakýchkoli změn.

Travis Scott o velkolepé události v Gíze informoval fanoušky a fanynky prostřednictvím svého Instagramu, kde uvedl, že vystoupení budou moci lidé sledovat prostřednictvím „live“ záznamu. Jakmile byly na oficiální stránce umělce zveřejněny lístky, okamžitě se vyprodaly. Fanoušky a fanynky ale zaskočila nečekaná zpráva. Jak informuje Egypt Today, plánovaný koncert, který se měl konat 28. července 2023, údajně zrušily egyptské úřady.

K informacím se už měla vyjádřit také americká společnost Live Nation, která tvrdí, že jde o fámy a koncert se bude konat bez jakýchkoli změn. „V plánované show v Egyptě nenastaly žádné změny. Jakékoli zprávy o zrušení jsou nepravdivé. Už se nemůžeme dočkat, až s vámi odpálíme UTOPII,“ uvádí v prohlášení.

Rozhodnutí egyptských úřadů souvisí s několika nepříznivými událostmi spojenými s rapperovými vystoupeními. Mezi nimi je také tragédie na festivalu Astroworld, který se konal v Texasu v roce 2021. Během vystoupení zemřelo v davu deset lidí. Odpovědný egyptský orgán, který má povolení koncertu na starost, uvedl, že má obavy v souvislosti s bezpečností a ochranou návštěvnictva. „Vzhledem k tomu, že hudební syndikát tvoří důležitou část naší milované země, záleží mu na její stabilitě a bezpečnosti. Odmítá jakékoli rozpory vnášené do společenských hodnot, zvyků a tradic Egypta či arabského světa,“ cituje prezidenta syndikátu Egypt Today.

Doporučeno
Video: Jak pravděpodobné je, že tě zabije žralok? Video: Jak pravděpodobné je, že tě zabije žralok? 17. července 2023 19:00

V prohlášení dále dodal, že pochybnosti směřují i k Travisově tvorbě, která se pojí s „divnými“ rituály, které prezentuje na svých koncertech. I proto se rozhodli zrušit licenci, která rapperovi povolovala pořádat koncert u pyramid v Gíze.

Travis Scott, hudba, raper, UTOPIA
Zdroj: Instagram @travisscott

Klasický lístek na koncert stál v přepočtu zhruba 3 tisíce korun, VIP vstupenka 4,5 tisíce korun. V rámci předprodeje si kromě merche mohli fanoušci a fanynky pořídit album UTOPIA. Oficiální datum vydání není známo.

Domů
Sdílet
Diskuse