Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Skončili bez očí a jazyka. Toto jsou poslední momenty před smrtí a jejich příběh
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Sestra držela se sériovým vrahem až do konce (1994)

Gacy
Zdroj: Karen Kuzma

Radostně působící fotografie vznikla jen několik dní předtím, než usměvavý muž napravo zemřel po aplikování smrtící injekce. Soud tak nechvalně známého sériového vraha Johna Waynea Gacyho potrestal za znásilnění a vraždu desítek chlapců.

Doporučeno
Focení medvěda ze 30 metrů či konzumace kamarádů. I takto vypadají poslední snímky před smrtí Focení medvěda ze 30 metrů či konzumace kamarádů. I takto vypadají poslední snímky před smrtí 21. srpna 2023 v 11:00

Žena na fotce jménem Karen Kuzma byla Gacyho sestrou a podle interview pro Oprah zároveň od dětství jeho nejlepší přítelkyní. V dokumentu Evil Lives Here řekla, že o vraždách bratra neměla žádné tušení. I když v Gacyho domě cítila od začátku podivný zápach, nenapadlo ji, že šlo o pach rozkládajících se těl.

Karen byla přesvědčena o tom, že její bratr nikdy neudělal cokoliv „zlověstného“ a „miloval děti“. To, že je ve skutečnosti vraždil, ji mimořádně šokovalo. „Ani jedna z nás (sestra ani matka – pozn. red.) tomu nemohla uvěřit, protože toto nebyla osoba, kterou jsme znali. Stále byl dobrý, milý a vždy se o nás staral,“ popisovala Karen své pocity po Gacyho zatčení.

I když s bratrem držela až do jeho konce a velice ho milovala, zároveň se zapřísáhla, že pokud by se dostal z vězení, postarala by se o to, aby už „nechodil po zemském povrchu“. Těsně před popravou se Gacy sestře přiznal k tomu, že zabil jednoho či dva chlapce. Většinu vražd však popřel.

Našli je bez očí a jazyka (1959)

Dyatlov Pass
Zdroj: dyatlovpass.com/trek-photos

Skupina mladých dobrodruhů se začátkem února roku 1959 přesouvala pohořím Ural v Rusku. Výše přiložený snímek je jedním z posledních, na kterých jsou vidět členové skupiny naživu. O několik týdnů později našli pátrači v horském terénu devět mrtvých lidí. Některé z mrtvol neměly oblečení, dalším chyběly dokonce oči či jazyk. Stany, ve kterých ruští turisté spali, pátrači objevili rozřezané.

Doporučeno
GALERIE: Barevná historie Pride pochodů na fotografiích s jedinečnou atmosférou GALERIE: Barevná historie Pride pochodů na fotografiích s jedinečnou atmosférou 13. srpna 2023 v 11:00

Podle vyšetřování vyběhli někteří z členů skupiny ze stanu ve spěchu a na nohou měli jen ponožky nebo jednu botu. Kvůli několika podivným skutečnostem začali lidé o osudu takzvané Ďatlovovy výpravy vytvářet konspirační teorie. Někteří tvrdili, že je zabil yetti, jiní smrt turistů svalovali na vězně, kteří utekli z nedalekého gulagu.

Podle racionální verze, na kterou odkazuje vědecký časopis Nature, spadla na skupinu ve stanech lavina. Rozhodli se proto rozříznout stany, aby rychleji uprchli. Venku však museli čelit teplotám několika desítek stupňů pod nulou a silnému orkánu. Jelikož se skupina rozdělila, členové zemřeli na jiných místech. Části z jejich těl mohla následně sníst divoká zvěř.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse