Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Skončili bez očí a jazyka. Toto jsou poslední momenty před smrtí a jejich příběh
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

„Pozdě... už není čas“ (2000)

Air France flight 4590
Zdroj: Wikimedia/Toshihiko Sato

Koncem července 2000 se sto turistů usadilo do nadzvukového letadla určeného pro civilní lety. Právě katastrofický pád letu Air France 4590 je jedním z hlavních důvodů, proč byla letadla Concorde vyřazena z provozu.

Concorde odletěl 25. července 2000 z Paříže směrem do New Yorku. Ihned při startu však letadlo začalo po poškození palivové nádrže hořet. Minutu poté, co se Concorde odlepil od země, dostala posádka informaci z kontrolní letové věže o požáru. Následkem požáru zanedlouho selhalo jedno křídlo i motor.

Let nadzvukového Concordu trval jen něco přes minutu. Piloti se v omezeném režimu pokusili doletět na letiště v Le Bourget. „Pozdě... už není čas,“ řekl kapitán Christian Marty 16 sekund předtím, než se letadlo zřítilo na hotel ve francouzském Gonessu, píše The Mirror.

Doporučeno
Fotografka zachytila natáčení porna z „krásnějšího úhlu pohledu“, který běžně neuvidíš Fotografka zachytila natáčení porna z „krásnějšího úhlu pohledu“, který běžně neuvidíš 22. srpna 2023 v 11:00

Všech sto pasažérů a devět členů posádky na místě zemřelo. Pád letadla kromě toho zabil další čtyři lidi v hotelu a šest zranil. Vyšetřovatelé nehody odhalili několik kritických chyb týkajících se konstrukce palivových nádrží, píše India Times. Firma provoz nadzvukových letadel v civilním sektoru znovu spustila v roce 2001, o dva roky poté byl ale oficiálně ukončen.

Mučil ji a před vraždou jí udělal sérii fotek (1990)

Robert Ben Rhoades
Zdroj: Robert Ben Rhoades

Na snímku můžeš vidět jeden z posledních momentů v životě 14leté Reginy Kay Walters, kterou unesl a zavraždil sériový vrah Robert Ben Rhoades. Ještě předtím jí ale pořídil několik fotek.

Vrah přezdívaný jako Truck Stop Killer byl známý tím, že vraždil stopaře. Před únosem Reginy Kay Walters v únoru 1990 zavraždil jejího přítele Rickyho Leeho Jonese, kterého nabral společně s Walters do svého auta, píše GQ.

Teenagerku dlouhé týdny mučil, přičemž její kůži propichoval háčky na rybaření. Aby ji ještě více ponížil, těsně před vraždou jí oholil hlavu i ochlupení na genitáliích. Sadista si ji krátce před zavražděním vyfotil a následně zavolal jejímu otci a řekl, co dívce udělal, uvádí St. Louis Post-Dispatch.

Podobný modus operandi opakoval už předtím, když po svezení jistého páru nejprve zavraždil muže a následně mučil jeho partnerku. Prokuratura předpokládá, že dohromady mohl zavraždit až 50 lidí. V listopadu 2023 bude doživotně odsouzenému Robertu Benu Rhoadesovi 78 let.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse