Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
29. září 2023 v 11:34
Čas čtení 1:05
Radim Šlechta

Nastávající matka chtěla pojmenovat dceru stejně jako mrtvé dítě své kamarádky. Zničilo jim to přátelství

Nastávající matka chtěla pojmenovat dceru stejně jako mrtvé dítě své kamarádky. Zničilo jim to přátelství
Zdroj: Unsplash/Jonathan Borba/volně k použití
NEWS
Uložit Uložené

Přátelství dvou žen narušil spor o jméno. Jedna z nich se hájí na Redditu. Kde taky jinde?

Přátelství dvou žen poškodil spor o jméno. Jedna z uživatelek sociální sítě Reddit tvrdí, že ji kamarádka obvinila z krádeže jména pro dceru poté, co její vlastní dítě zemřelo při porodu. Uživatelka se však obhajuje tím, že své dítě chtěla pojmenovat stejně ještě dlouho předtím, než její kamarádka měla to svoje.

30letá nastávající matka na Redditu vysvětlila, že její kamarádka z dětství Camille čekala holčičku, která při porodu tragicky zemřela. „Upadla do hluboké deprese a já jsem jí pomáhala, jak jsem mohla. Dokonce u mě nějakou dobu bydlela,“ tvrdí uživatelka.

Doporučeno
Česká klasika uspěla v top 100 nejlepších evropských jídel Česká klasika uspěla v top 100 nejlepších evropských jídel 29. září 2023 v 10:38

Když prý sama otěhotněla, rozhodla se dát své dceři prostřední jméno Ingrid, stejné jako měla zesnulá dcera Camille. Jakmile svůj plán kamarádce sdělila, měla na ni „začít křičet a obvinit ji, že je sobecká mrcha a idiot“. Uživatelka se ale brání tím, že prostřední jméno měla její dcera dostat už dlouho po její sestřenici, která zemřela v útlém věku. Kromě toho uvádí, že jde „jen“ o prostřední jméno.

„Můj důvod je prostý. Chci ji pojmenovat po své malé sestřenici, která zemřela a byla pro mě jako sestra. Camille o mé sestřenici Ingrid věděla, a byla dokonce na jejím posledním rozloučení,“ uvedla žena na Redditu.

Ze strany uživatelské obce si vysloužila jak slova podpory, tak i odsouzení. „Zaprvé, to jméno plánuješ používat už roky. Zadruhé, jméno nikdo nevlastní. Zatřetí, používáš ho jako druhé jméno,“ napsal jeden z uživatelů.

Doporučeno
Millie Bobby Brown, Stephen King i jeho legendární předchůdce tě v říjnu rozsekají na VOD premiérách Millie Bobby Brown, Stephen King i jeho legendární předchůdce tě v říjnu rozsekají na VOD premiérách 28. září 2023 v 15:00

Jiní uváděli, že je její rozhodnutí necitlivé nejen vůči Camille, ale také vůči ještě nenarozené dívce, která by nesla jméno hned po dvou mrtvých dětech. „Myslím, že teď, když je jméno spojeno ne s jednou, ale se dvěma tragédiemi, byste ho měli nechat (takříkajíc) zemřít,“ napsal další uživatel.

Domů
Sdílet
Diskuse