Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
29. září 2023 v 10:38
Čas čtení 0:26
Radim Šlechta

Česká klasika uspěla v top 100 nejlepších evropských jídel

Česká klasika uspěla v top 100 nejlepších evropských jídel
Zdroj: Refresher/Mikuláš Bado
NEWS GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Tradiční recept zabodoval ve stovce nejlepších evropských pokrmů. Jakou variantu máš nejraději? Zahlasuj v anketě.

Server TasteAtlas zveřejnil stovku nejlépe hodnocených evropských receptů a Česko v nich má také své pověstné želízko v ohni. Uživatelé a uživatelky portálu si totiž ujíždějí na tradičních koláčích jako od babičky.

Doporučeno
GALERIE: Toto jsou nejlepší bramborová jídla Evropy. Zabodovala i česká klasika GALERIE: Toto jsou nejlepší bramborová jídla Evropy. Zabodovala i česká klasika 27. září 2023 v 11:25

Pochoutka z kynutého těsta se umístila na 88. místě a předběhla například španělskou paellu de mariscos nebo francouzský tarte normande. Sousední Slovensko se v žebříčku neumístilo a první pětku s přehledem ovládla Itálie, a to různými podobami téhož jídla. Níže v galerii najdeš top pět evropských jídle podle uživatelstva webu TasteAtlas.

Anketa:
Jaké koláče máš nejraději?
Povidlové
Tvarohové
Makové
Jiné
Povidlové
39 %
143 Hlasů
Tvarohové
33 %
123 Hlasů
Makové
22 %
81 Hlasů
Jiné
6 %
22 Hlasů
5. místo: Pizza Margherita4. místo: Slavný portugalský dezert Pastel de nata3. místo: Francouzské palačinky (crêpes).2. místo: Pizza Napoletana se speciální recepturou i postupem přípravy. Oproti římskému stylu pizzy je výsledkem toho neapolského nadýchanější a vláčnější těsto.
Zobrazit galerii
(5)

TasteAtlas své žebříčky sestavuje podle hodnocení uživatelské obce s tím, že rozpoznává skutečné osoby a ignoruje hodnocení botů. Do hodnocení také nezapočítává například lokální patrioty. Kompletní žebříček najdeš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse