Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. září 2023 11:25
Čas čtení 0:26
Tereza Šnajdrová

GALERIE: Toto jsou nejlepší bramborová jídla Evropy. Zabodovala i česká klasika

GALERIE: Toto jsou nejlepší bramborová jídla Evropy. Zabodovala i česká klasika
Zdroj: Flickr/Maks Manuals/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI ČESKO GASTRONOMIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

První místo v žebříčku, který vznikl na gastronomickém serveru Taste Atlas, míří na Slovensko. Jak si vedlo Česko?

Vařené brambory, hranolky, krokety, bramboráky, americké brambory, bramborová kaše... Brambory jsou prostě jednou z nejvděčnějších ingrediencí vůbec a na nejlepší pokrmy z nich si nyní posvítil gastro web Taste Atlas. Ten vydal žebříček nejlepších pokrmů z brambor a možná nepřekvapivě mu vévodí Slovensko. Do top 10 se dostalo také Česko.

Doporučeno
Toto jsou nejoblíbenější české oplatky. Která vyhrála? Toto jsou nejoblíbenější české oplatky. Která vyhrála? 21. září 2023 16:32

Nejlepší pokrmy z brambor byly vybrány na základě 3 208 hodnocení. Podle nich pak Taste Atlas sestavil žebříček těch nejchutnějších pokrmů z brambor, které se podávají v Evropě. Najdeš mezi nimi i svou oblíbenou bramborovou variaci?

10. místo: Papas arrugadas si můžeš dát na Kanárských ostrovech. Jedná se o brambory vařené ve slupce, které se následně dají do prázdného hrnce, ve kterém se vařily, a počká se, než se z nich odpaří vlhkost. Brambory tak zůstanou suché a jejich slupka bude vrásčitá a slaná. Mňam.9. místo: Bramboráky asi netřeba představovat. Tahle pochoutka z Česka se skládá z nastrouhaných brambor smíchaných s vejci, jemně utřeným česnekem, majoránkou a pepřem. Bramboráky se pak smaží na pánvi dokřupava.bramborák7. místo: Brunede kartofler je pokrm z Dánska, kterému se také říká karamelizované brambory. Ty se většinou jedí při štědrovečerní večeři, ale uvařit si je můžeš i kdykoli jindy. Brambory se uvaří, oloupou a pak se dusí ve směsi cukru a másla, dokud nejsou zcela pokryty karamelizovanou polevou.
Zobrazit galerii
(10)
TasteAtlas sestavuje žebříčky na základě hodnocení uživatelské obce, rozpoznává skutečné uživatele a ignoruje hodnocení botů či lokálních patriotů. Kompletní top 50 si můžeš prohlédnout zde
Domů
Sdílet
Diskuse