Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2023 10:48
Čas čtení 0:46
Ilona Hobzová

Škoda ukázala novou generaci modelu Kodiaq. Překvapí mohutným displejem v interiéru

Škoda ukázala novou generaci modelu Kodiaq. Překvapí mohutným displejem v interiéru
Zdroj: Škoda/propagační materiál
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY AUTOMOBILY
Uložit Uložené

Největší česká automobilka představila novou verzi svého SUV v Berlíně.

Druhou generaci modelu Kodiaq Škoda představila sedm let po té první. Nový Kodiaq láká podle automobilky na lepší emocionální a výrazné tvary, které mu dodávají dynamičtější a robustnější vzhled. Zaujme také nový nápis Škoda, který je v souladu s novou firemní identitou značky.

Větší a s úplně novým interiérem

Úplnou novinkou jsou také Matrix-LED přední světlomety a horizontální světelný pruh na masce chladiče. Nové SUV je také o 61 milimetrů delší než původní a nabízí tak více místa až pro sedmičlennou posádku. Větší je také zavazadlový prostor, který v základní pětimístné verzi nabízí 910 litrů.

Zcela nový je interiér auta a sada ovládacích prvků. „Pod obrazovkou infotainmentu jsou umístěny nové multifunkční ovladače (Smart Dials), které umožňují rychlý přístup k řadě funkcí vozu. Premiéru ve velkém SUV značky Škoda má head-up displej, který doplňuje 10" virtuální kokpit,“ seznamuje s novinkami Škoda. Upozorňuje také na ergonomická přední sedadla s pneumatickou masážní funkcí. Premiéru ve voze Kodiaq mají také nové materiály z udržitelných zdrojů. 

S novým modelem Kodiaq se blíže seznam v galerii:

S délkou 4 758 milimetrů překonává nový model svého předchůdce o 61 milimetrů.Mohutný vzhled podtrhují zvýrazněné lemy kol a velká kola o průměru až 20 palců.Novinkou je kompletní obložení D sloupku v jedinečném odstínu Dark Chrome. Matrix-LED přední světlomety jsou doplněny detaily v krystalickém designu.
Zobrazit galerii
(8)

Kromě druhé generace Kodiaqu, kterou začne Škoda vyrábět v lednu 2024, se chystá také premiéra čtvrté generace Superbu s karoserií liftback i kombi.

Domů
Sdílet
Diskuse