Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2023 11:29
Čas čtení 1:13
Vojtěch Vanda

Doja Cat naštvala fanoušky fotkou v tričku s ultrapravicovým youtuberem

Doja Cat naštvala fanoušky fotkou v tričku s ultrapravicovým youtuberem
Zdroj: Getty Images/Timothy Norris
OSOBNOSTI DOJA CAT SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) YOUTUBE
Uložit Uložené

Zpěvačka a rapperka Doja Cat nemá od vydání posledního alba Scarlet klid. Autorka posledního velkého hitu Paint the Town Red vzbudila velké pozdvižení fotkou na Instagramu, na níž si oblékla tričko s ultrapravicovým youtuberem Samem Hydem.

Doja Cat, občanským jménem Amala Zandile Dlamini, je momentálně jednou z nejsledovanějších hudebních celebrit v zámoří. Proto jsou jakékoliv její veřejné výstupy sledovány a diskutovány prakticky okamžitě. Doja se o tom mohla přesvědčit naposledy v pátek, kdy se rozhodla, že nasdílí na Instagram fotku z auta, na které bude mít podobiznu kontroverzního komika Sama Hyda s automatickou puškou v ruce.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš loga skejťáckých značek, které letěly před 20 lety? KVÍZ: Poznáš loga skejťáckých značek, které letěly před 20 lety? 30. září 2023 15:00

Dlamini je známá tím, že má ráda internetový humor, nebojí se zajít do největších šíří a hloubek, a čas od času se proto objeví nějaká kontroverze, již fanoušci nedokáží tak jednoduše zkonzumovat. Ukázalo se, že triko s vyobrazením ultrapravicového youtubera je jednou z nich.

Sam Hyde se proslavil zejména spoluautorstvím komediální skeče Million Dollar Extreme Presents: World Peace. Snímek debutoval v roce 2016 na Adult Swim, dostal však pouze jednu sezónu. Kvůli kritice za propagaci rasismu, sexismu a zobrazování bigotního obsahu byl nakonec zrušen. Podobný typ humoru Hyde otevřeně propagoval na svém YouTube.

Reakce

Jak Doja Cat zareagovala? Její reakce připomněla chování průměrného amerického teenagera. Fotku smazala, nicméně hned vzápětí uploadovala novou ve stejném triku, avšak s vystrčeným jazykem a oříznutým motivem trika, který vidět nebyl. Bylo jasné, že fotka byla pořízena na truc všem negativním reakcím. Do popisku fotky pak přidala spoustu smajlíků s protočenýma očima v sloup. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Doja Cat (@dojacat)

„Ten první post jsme viděli,“ komentoval jeden fanoušek se třemi lebkami, jež za sdělením následovaly. „Holka, dej se dohromady. Tohle není roztomilé ani vtipné,“ reagovala na její škatulata jiná fanynka. „Skutečnost, že ji někteří z vás i přes to tričko brání, nechápu,“ přitakal další komentující.

I přes četné výzvy, aby zpěvačka volbu svého oblečení komentovala, se tak nestalo. Doja od té doby pokračuje v postování svých klasických memeček.

 
Domů
Sdílet
Diskuse