Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
12. října 2023 v 13:52
Čas čtení 0:54
Tereza Šnajdrová

Pokud si každé ráno steleš postel, máš o 206 procent vyšší šanci stát se milionářem nebo milionářkou

Pokud si každé ráno steleš postel, máš o 206 procent vyšší šanci stát se milionářem nebo milionářkou
Zdroj: Shutterstock/Antoha713/volně k použití
NEWS
Uložit Uložené

Ekonom Randal Bell studoval zvyky úspěšných a bohatých lidí, aby mohl sestavit seznam věcí, které mají společné.

Zjistil, že jedním ze zvyků, pomocí kterého se můžeš stát boháčem i ty, je ranní stlaní postele. Pokud si budeš lůžko stlát každý den, máš tak o 206 procent vyšší šanci stát se milionářem nebo milionářkou. „Stlaní postele uvede vaši mysl do produktivního rozpoložení,“ uvedl ekonom. Jaké další zvyky si osvojit, aby ses už nikdy nemusel*a strachovat o penízky?

Doporučeno
Ozzy Osbourne a jeho žena uzavřeli dohodu o asistované sebevraždě. Mají pro to jasné důvody Ozzy Osbourne a jeho žena uzavřeli dohodu o asistované sebevraždě. Mají pro to jasné důvody 12. října 2023 v 10:07

Randall Bell kromě toho také zjistil, že bohatí lidé denně čtou o více než 30 minut než ostatní a vstávají tři hodiny před oficiálním začátkem pracovního dne. „Zvyky jsou to, co formuje náš život,“ komentoval zjištění. A podnikatel v oblasti nemovitostí Ari Rastegar s ním souhlasí. „Je to doba, kdy mě neproudí žádný hluk z okolního světa. Mám chvilku na to, abych si prošel svůj seznam povinností, zjistil, co fungovalo předchozí den, a vymyslel strategii na nadcházející den,“ řekl.

peníze, úspory, finance
Zdroj: Pexels / maitree rimthong


Mezi další návyky pak patří psaní seznamů úkolů, ovládání emocí a usmívání se na sousedy. „Pokud jste blbec a všechny rozčilujete, nikdo s vámi nebude chtít pracovat a nikdy se z vás nestane milionář,“ řekl pracháč Thomas Corley. Podle něj se také vyplatí méně mluvit a více naslouchat. „Tyto zvyky nejsou kouzelný vílí prach. Sice mění náš život, ale ne přes noc,“ dodal. 

Doporučeno
Nikdy nezapomínej na mytí těchto tří částí těla, varuje dermatoložka. Můžeš si zadělat na pořádné zdravotní problémy Nikdy nezapomínej na mytí těchto tří částí těla, varuje dermatoložka. Můžeš si zadělat na pořádné zdravotní problémy 12. října 2023 v 11:00

Co bys naopak nikdy neměl*a dělat, pokud chceš být úspěšný*úspěšná, je pomlouvání kolegů a kolegyň. Tak co, máš šanci stát se milionářem nebo milionářkou? My ano!

Domů
Sdílet
Diskuse