Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Genesis.
30. listopadu 2023 9:30
Čas čtení 1:45
Sponzorovaný obsah

Pošli dál oblečení, které nenosíš, a vyměň je za nové. Tahle výzva ušetří peněženku i přírodu

Pošli dál oblečení, které nenosíš, a vyměň je za nové. Tahle výzva ušetří peněženku i přírodu
Zdroj: Genesis
MÓDA JAK SE ZBAVIT STRESU
Uložit Uložené

E-shop Genesis vykoupí tvoje staré oblečení. Můžeš si za ně pořídit nové kousky do skříně.

Letošní povedené a dlouhé léto skončilo a spolu s ním odešla i sezóna krátkých šatů, sukní a kraťasů. Nastává období svetrů, kabátů a šál – čas si provětrat šatník! Ale co s vytříděným oblečením, když zrovna nemáš čas každý kousek fotit a jeden po druhém prodávat, ale zároveň jde o moc hezké oblečení, které by si zasloužilo druhý život? Chytré řešení nabízí Genesis Eko-výzva. Stačí se zaregistrovat na e-shopu, vytříděné kousky zabalit, vybrat vyhovující způsob dopravy a náležitě balík označit. Nepoužívané kousky tak dostanou druhý život a ty jednoduše a šetrně získáš v šatníku prostor na nové. A nejen to! 

Jak na to?

Genesis Eko-výzva je jednoduchý způsob, který uživatelům umožní pohodlně naložit s nevyužívanými kousky oblečení, doplňky i knihami, jež by si zasloužily druhou šanci. Systém Eko-výzvy je velice jednoduchý. Stačí se jen zaregistrovat na webových stránkách, vytříděné kousky zabalit do krabice a zvolit vyhovující způsob dopravy. Nezapomeň balík označit přiděleným číslem objednávky. Boxů a jiných bezplatných podacích míst určených na balíčky do Genesis Eko-výzvy najdeš po celé České republice dokonce víc než 3 000. Nakonec zbývá už jen vyčkat na zprávu potvrzující doručení balíčku a oznamující počet získaných kreditů. Za každý kousek totiž obdržíš na svůj účet kredity, za které si můžeš nakoupit další kousky na Genesis e-shopu. Případně lze kredity věnovat Nadaci SOVA.

Jaké předměty se do Eko-výzvy hodí?

Vytřídit můžeš oblečení, boty, kabelky, bižuterii, bytové doplňky a textil nebo knihy. Všechny kousky by měly být v dobrém stavu, aby ještě mohly dělat radost.

zapoj se do genesis eko-výzvy
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený řetězec secondhandů Genesis (@genesis_eshop)

Ušetří se stovky tun oblečení

Výzva funguje již druhým rokem a zapojilo se do ní více než 74 000 zákazníků. „Celkem díky Eko-výzvě našlo svůj druhý domov 300 tun oblečení a jde tak o systém, jímž se snažíme reagovat na aktuální problém nadprodukce textilu v oblasti oděvního průmyslu. Nabízíme cestu možného řešení, Eko-výzvu, která stojí na principu cirkulární ekonomiky – stále hezkým kouskům vdechujeme druhý život,“ popisuje službu Anna Smolíčková, ředitelka Genesis.

Věci, které skrze výzvu do Genesis doputují, se tu roztřídí do různých kategorií. Některé můžeš najít v prodejnách Genesis, kterých je po celé České republice 60, jiné jsou určené pro e-shop a některé zase k dalšímu zpracování. Naprostá většina ale nakonec najde svůj ideální druhý domov.

Do projektu Genesis Eko-výzva se zapojila i známá česká herečka a zpěvačka Míša Tomešová. „Myslím, že každý z nás má ve skříni kousky, které jsou sice stylové, ale necítíme se v nich dobře, a tak nám vlastně jen zabírají místo, i když by v nich někdo jiný s radostí dělal parádu. Sama jsem takových kousků do výzvy poslala dvě plné krabice a věřím, že jde o ideální způsob šetření planety i peněženky,“ dodává Míša.

Domů
Sdílet
Diskuse