Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2023 18:23
Čas čtení 0:53
Adéla Ježková

Zahraj si na Ježíška. Začíná sbírka dárků pro děti Krabice od bot

Zahraj si na Ježíška. Začíná sbírka dárků pro děti Krabice od bot
Zdroj: Krabice od bot/propagační materiál
NEWS ČESKO VÁNOCE
Uložit Uložené

Chceš se letos u vánočního stromečku cítit extra štědře? Obdaruj děti ohrožené chudobou.

V pondělí 13. listopadu začíná už 13. ročník sbírky vánočních dárků s příznačným názvem Krabice od bot. Dárky totiž zabalíš právě do nich.

„Diakonie Českobratrské církve evangelické, pořadatel sbírky Krabice od bot, zveřejnila v pondělí 13. listopadu na webu krabiceodbot.cz seznam 264 sběrných míst po celém Česku a anonymní seznam dívek a chlapců, který obsahuje informaci o věku dítěte. Dárci si tam rezervují konkrétní sběrné místo, kam své dárky přinesou,“ vysvětlila mluvčí Jitka Tkadlecová.

Krabice nos od 20. listopadu do 5. prosince

Funguje to tak, že si vybereš sběrné místo, které máš nejblíž, a pro jak staré dítě chceš dárek připravit. Dárek si zarezervuješ na webu. Pěkné dárky, které by i tobě udělaly radost, posléze zabalíš do krabice od bot a napíšeš na ni věk a pohlaví dítěte, pro které je určená. Od 20. listopadu do 5. prosince pak zabalené krabice přineseš do sběrného místa. 

O převzetí dárků, jejich třídění a doručení do rodin ohrožených chudobou, ubytoven, azylových domů se postará na 800 dobrovolníků a dobrovolnic z celé země. Vloni se do sbírky zapojilo 13 154 dárců a dárkyň, kteří doručili téměř 50 tisíc balíčků.

Doporučeno
Thirty Seconds to Mars přivezli do Prahy hudební mišmaš. Show připomínala rockový nářez i diskotéku z Horní Dolní (Reportáž) Thirty Seconds to Mars přivezli do Prahy hudební mišmaš. Show připomínala rockový nářez i diskotéku z Horní Dolní (Reportáž) 16. května 2024 13:00

„Pokud nevíš, co do krabice, anebo dáváš přednost rychlé pomoci, můžeš poslat krabici online a přispět tak dětem a rodinám v nouzi,“ uvádí organizátoři a organizátorky sbírky na webu. Zakoupit můžeš také dárkové předměty v benefičním e-shopu.

Domů
Sdílet
Diskuse