Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Binance.
15. listopadu 2023 10:42
Čas čtení 1:20
Sponzorovaný obsah

Byl to růst bitcoinu, který nastartoval zcela novou popkulturu

Byl to růst bitcoinu, který nastartoval zcela novou popkulturu
Zdroj: OpenAI
ZAJÍMAVOSTI BITCOIN KRYPTOMĚNY
Uložit Uložené

Z decentralizované kryptoměny bitcoinu se stal fenomén, který přitahuje pozornost investorů, podniků a technologických nadšenců, což je klíčovou součástí tohoto kulturního posunu. Jak to ale celé vzniklo a proč míří zábavní průmysl směrem k Web3 a VR?

Čím dál větší popularita a zároveň s tím i rostoucí kurz bitcoinu nastartovaly novou popkulturu, která zahrnuje vše od vzniku Webu 3.0 až po metaverse či digitální oblečení. 


Pozitivní vývoj kurzu bitcoinu nejen zvýšil zájem o blockchainové technologie, ale také přispěl k rozvoji konceptu Web3. Ten představuje novou éru internetu, kde decentralizované aplikace (dApps) a nezaměnitelné tokeny (NFT) umožňují vytvoření a vlastnictví digitálního obsahu na transparentní a neměnné platformě. Blockchain, technologie stojící za bitcoinem, je základem technologie, která stojí i za Web3.


S rozvojem Web3 a metaversu jsme svědky toho, jak velké značky jako Adidas, Nike, Moncler, Tiffany, Škoda, Porsche či Pepsi vstupují do tohoto virtuálního světa a vytvářejí digitální produkty a kampaně. Využívají Web3 technologie k vytváření nových zážitků pro své zákazníky, rozšiřují svá digitální portfolia a zároveň posilují svou přítomnost ve virtuálním prostoru.


Vedle již zmíněných velkých a zavedených značek z reálného světa vytvářejí i Web3 projekty a komunity unikátní digitální a fyzický obsah. Mezi ně se řadí například Bored Ape Yacht Club (BAYC), CryptoPunks, Cool Cats, Pudgy Penguins či Doodles. Tyto projekty utvářejí nové kulturní trendy a otevírají nové odvětví, jako je prodej digitálních hraček, oblečení, šperků nebo čtiva, což ukazuje, jak může vývoj ceny bitcoinu ovlivnit širší ekonomické a kulturní prostředí.


Kromě fyzického se digitální oblečení a virtuální obsah stávají novým způsobem, jak uživatelé mohou vyjádřit svou jedinečnost. Tradiční módní značky a nové startupy vytvářejí digitální oblečení a předměty pro metaverse, čímž se otevírají nové příležitosti pro kreativitu a obchod.

Budoucnost Web3 a metaversu, ač se někdy může jednat o pouhé buzzwordy, je slibná, možnosti těchto odvětví jsou nekonečné a právě cena bitcoinu a jiných kryptoměn může hrát klíčovou roli ve financování a popularizaci těchto nových technologických inovací.


Bitcoin a blockchain technologie otevřely dveře novému kulturnímu a ekonomickému světu, který radikálně mění, jak vnímáme hodnotu, vlastnictví a interakci v digitální éře. Růst kurzu bitcoinu není jen otázkou investičních příležitostí, ale symbolizuje vstup do nové éry digitální zábavy a interakce, kde je možné překračovat tradiční hranice a vytvářet nové formy hodnot a zážitků.

Domů
Sdílet
Diskuse