Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. listopadu 2023 16:49
Čas čtení 1:49
Anna Koucká

Šárka Vaňková ze SuperStar promluvila o domácím násilí. Partner ji bil, musela od něj tajně utéct

Šárka Vaňková ze SuperStar promluvila o domácím násilí. Partner ji bil, musela od něj tajně utéct
Zdroj: Profimedia
HUDBA DOMÁCÍ NÁSILÍ HUDBA
Uložit Uložené

Šárka Vaňková z první řady SuperStar otevírá téma domácího násilí. V pořadu České televize 13. komnata promluvila o tom, že žila ve vztahu s tyranem.

„My jsme si rozuměli. Byla sranda. Ve společnosti byl milý, zábavný a bylo to fajn,“ popsala Vaňková začátek vztahu v pořadu České televize 13. komnata. Mělo jít o výrazně staršího partnera, kterého v té době vnímala jako osudovou lásku.

„Když policisté odjeli, dostala jsem ještě jednou“

„Ty věci přicházejí velmi nenápadně, a než si to člověk uvědomí, tak ani neví, že už se něco děje. Začalo to potichu. Psychicky. Třeba začal říkat: ‚Takže ti nejsem dost dobrej…‘ Ten člověk si vytváří takové hranice, které pomalu posouvá,“ popsala zpěvačka ve 13. komnatě podle serveru iDnes.cz.

Modřiny zamaskujete, ale kdyby mi roztřískal hlavu žehličkou, tak už na to představení prostě neodjedu.

„Pomaličku si vás začne separovat od lidí. Třeba si pamatuji, že jsem v té době hrozně málo komunikovala s rodinou. Pak přijde první facka, šťouchnutí. Většinou to bývalo v časech, kdy nebyl střízlivý,“ vzpomíná.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Šárka Vaňková (@sarka_vankova_singer)


Postupně se ale do vztahu přidalo i verbální napadání. „Pak přijdou sprosté nadávky. Člověk se začne bránit, protože to už není normální, a pak je z toho bitka. Ale já jsem se svou tělesnou konzistencí neměla šanci. Když nad vámi stojí dvoumetrový chlap s žehličkou a vy se klepete na zemi, tak nemáte šanci,“ popsala zpěvačka, která si v té chvíli prý částečně přála, aby se týrání dostalo do takové fáze, kdy už bude silně viditelné.


„V duchu si říkáte: Jestli ty máš odvahu mi tohle udělat, tak já budu mít takové důkazy, že už tě z basy nedostanou. Protože modřiny zamaskujete, ale kdyby mi roztřískal hlavu žehličkou, tak už na to představení prostě neodjedu.“

Doporučeno
Vzniká vůbec první centrum pro pomoc obětem sexuálního násilí v Česku. S jeho otevřením můžeš pomoci i ty Vzniká vůbec první centrum pro pomoc obětem sexuálního násilí v Česku. S jeho otevřením můžeš pomoci i ty 19. července 2023 18:28

Jednou se zpěvačka pokusila zavolat i policii, ta ale situaci po vysvětlení od jejího tehdejšího partnera řešila domluvou. „Když páni policajti odjeli, tak jsem dostala ještě jednou. Zavřou se dveře a příběh pokračuje dál. A já jsem nechtěla, aby se o tom psalo. I když jsem byla zaškatulkovaná jako zlatokopka a jak si strašně dobře žiju, tak jsem se strašně bála, že kdybych to začala nějak víc řešit, tak se to někdo dozví a začne se o tom psát,“ dodala zpěvačka.


„Několikrát jsem chtěla odejít. Ale od takového člověka se strašně špatně odchází. Protože když to chcete řešit po dobrém, tak přijde citové vydírání. ‚Promiň, už to nikdy neudělám, já jsem byl unavený, opilý, já si to nepamatuju.‘ A vy uvěříte, že už to třeba opravdu neudělá,“ říká Vaňková, která nakonec od partnera utekla potají. Plánovala to prý dlouhých šest měsíců.

Doporučeno
Kdy Česko ratifikuje Istanbulskou úmluvu? Zeptali jsme se poslanců a poslankyň ve Sněmovně (Video) Kdy Česko ratifikuje Istanbulskou úmluvu? Zeptali jsme se poslanců a poslankyň ve Sněmovně (Video) 12. února 2023 10:30

Po útěku ale nějakou dobu klid neměla. Expartner ji totiž začal stalkovat. Zpěvačka kvůli tomu dokonce opustila svět showbyznysu i Česko. Žila na Slovensku a v Maďarsku. Nejprve pracovala v parfumerii, později jako obchodní zástupkyně pro vlasovou kosmetiku. Více se dozvíš ve středu v pořadu 13. komnata Šárky Vaňkové.

Domů
Sdílet
Diskuse