Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. prosince 2023 14:51
Čas čtení 0:54
Anna Koucká

Novinky z dílny Apple: Přichází aplikace Deník nebo vylepšení videí a streamovacích služeb

Novinky z dílny Apple: Přichází aplikace Deník nebo vylepšení videí a streamovacích služeb
Zdroj: Unsplash/Leon Seibert/volně k užití
TECH APPLE MODERNÍ TECHNOLOGIE
Uložit Uložené

Apple přichází na sklonku roku s novinkami. Představuje novou aplikaci, přepracovává stávající aplikace Apple TV a nové funkce natáčení na nové modely telefonů. Podívej se, co nového tě brzy čeká.

První novinkou by měla být aplikace Deník, která začíná fungovat už od středy v rámci iOS 17.2. „Pomáhá uživatelům zamyslet se a vážit si výjimečných chvil v životě prostřednictvím psaní deníkových záznamů. Je totiž dokázáno, že tyto činnosti napomáhají duševní pohodě,“ uvádí firma ve svém newsletteru. 


Díky aplikaci Deník mohou uživatelé a uživatelky zaznamenávat všední okamžiky i výjimečné události svých životů, psát o nich, přidávat fotografie, videa, zvukové záznamy, místa a další informace a vytvářet si tak barvité vzpomínky. 

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš české město na leteckém snímku? KVÍZ: Poznáš české město na leteckém snímku? 13. prosince 2023 8:00

„Strojové učení přímo v zařízení nabízí soukromé, personalizované návrhy, které uživatele inspirují ke psaní deníkových záznamů. Přizpůsobitelná oznámení pak pomáhají cvičit pravidelnost a budovat zdravé návyky,“ vysvětluje firma s tím, že deníkové záznamy bude možné přenášet i do třetích stran. 

Nová aplikace Apple TV i prostorová videa

Další změnou bude přepracovaná aplikace Apple TV. „Nové intuitivní rozhraní, které divákům nabízí snadnější způsob procházení a sledování oceněných původních seriálů a filmů z produkce Applu, sportovních utkání, pořadů a televizních seriálů na jejich oblíbených zařízeních od Applu, chytrých televizích, streamovacích adaptérech, herních konzolích a dalších zařízeních,“ vysvětluje Apple. 

Doporučeno
Nejlepší hry roku 2023: Která pecka smetla konkurenci? Nejlepší hry roku 2023: Která pecka smetla konkurenci? 8. prosince 2023 8:27

Změny se také chystají pro uživatele a uživatelky iPhonů 15 Pro a iPhonů 15 Pro Max se systémem iOS 17.2. Nově budou totiž moct využít funkci natáčení prostorového videa. „Uživatelstvu umožní zachycovat dosud nevídaným způsobem ty nejvzácnější momenty v životě, které budou moci znovu prožít díky Apple Vision Pro již začátkem příštího roku,“ vysvětluje firma.

Domů
Sdílet
Diskuse