Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. prosince 2023 9:18
Čas čtení 0:53
Marek Pros

Štědrovečerní pohádku vidělo 2,5 milionu Čechů. „Slabší odvar Anděla Páně a absolutní blbost,“ píšou diváci

Štědrovečerní pohádku vidělo 2,5 milionu Čechů. „Slabší odvar Anděla Páně a absolutní blbost,“ píšou diváci
Zdroj: Česká televize / Pavla Černá
FILMY A SERIÁLY ANYA TAYLOR-JOY
Uložit Uložené

Klíč svatého Petra v režii Karla Janáka zaznamenal u diváků rozporuplné pocity.

Každoroční tradice České televize, tedy nová vánoční pohádka, nechyběla na Štědrý den ani letos. Jmenovala se Klíč svatého Petra a v režii Karla Janáka vyprávěla příběh scenáristy Petra Hrudky o okradeném svatém Petrovi. Vidělo ji 2,5 milionu lidí, píše web MediaGuru.

U diváků nicméně sklidila rozporuplné pocity. Na sociální síti X na kanálu ČT24 jí lidé vytýkali například velkou podobnost s klasikou Anděl Páně. Pro jiné to však byla naopak pozitivní věc. „Nesmírně sympatické postavy, příjemný děj, upřímně za mě nejlepší nová pohádka od Anděla Páně 2,“ tvrdí Jan Veber.

Anketa:
Líbila se ti nová pohádka Klíč svatého Petra?
Jo, byla moc fajn.
Přišlo mi to dost průměrné.
Nebavila mě.
Vůbec jsem na to nekoukal*a.
Jo, byla moc fajn.
32 %
918 Hlasů
Přišlo mi to dost průměrné.
21 %
606 Hlasů
Nebavila mě.
24 %
699 Hlasů
Vůbec jsem na to nekoukal*a.
23 %
652 Hlasů

„Absolutní blbost, stejně jako předchozí roky. Kdybyste neměli staré klasiky, tak se ani přes Vánoce není na co dívat,“ napsal například Thomas Heinl.

Diváci oceňovali bohatou výpravu, nelíbil se jim často příběh. „Kamera, kostýmy, lokace a někteří herci hodně dobří. Po řemeslné stránce na jedničku. Ale ve finále jako z vody uvařit guláš. Nedopečené dialogy, žádná dramaturgie, chvilkami parodie. Prostě je mi líto všech, kteří na tom odvedli svou skvělou řemeslnou práci,“ dodal Jarda Procházka.

Že se jedná o průměrné dílo, dokazuje i hodnocení na ČSFD, kde má nová pohádka Karla Janáka v době vydání článku zatím 54 procent od dvou tisíc uživatelů. „Takový slabší odvar Anděla Páně a Zlatovlásky. Naštěstí nehrozí, že byste při sledování chtěli spáchat sebevraždu. Pohádka neurazí, je tam pár vtipných hlášek, roztomile přehrávající Remundová,“ uzavřel uživatel, který si říká Praxis.

Domů
Sdílet
Diskuse