Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. ledna 2024 10:18
Čas čtení 1:14
Ilona Hobzová

Lewis Capaldi prodlužuje pauzu od koncertů. Oznámil dobré zprávy ohledně zdraví a nové písně

Lewis Capaldi prodlužuje pauzu od koncertů. Oznámil dobré zprávy ohledně zdraví a nové písně
Zdroj: Anna Barclay/Getty Images
HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

Oblíbený umělec oznámil pauzu v červnu 2023.

„Stále se učím přizpůsobovat dopadům svého Tourettova syndromu a v sobotu se ukázalo, že musím věnovat mnohem více času tomu, abych si dal do pořádku své duševní i fyzické zdraví a mohl ještě dlouho dělat vše, co mám rád,“ napsal zpěvák loni v červnu poté, co mu vystoupení komplikovala ztráta hlasu a rovněž tiky způsobené Tourettovým syndromem.

Zlepšení zdraví i hudební novinka

Poslední den roku 2023 se svým fanouškům a fanynkám ozval prostřednictvím instagramu. Informoval je, že „pracuje s několika neuvěřitelnými odborníky“, kteří mu pomáhají poznat a lépe zvládat problémy s Tourettovou chorobou a úzkostí. A doplnil, že proces jde skvěle.

Doporučeno
Rappeři, rapperky a producenti, kteří byli v roce 2023 nejvíc fresh. Poznáš všechny? Rappeři, rapperky a producenti, kteří byli v roce 2023 nejvíc fresh. Poznáš všechny? 31. prosince 2023 15:00

„Jsem opravdu šťastný, že mohu říct, že jsem zaznamenal výrazné zlepšení v obou případech od doby, kdy jsem se v červnu rozhodl vzít si volno,“ sdělil. 

Sedmadvacetiletý zpěvák a autor hitu Someone You Loved uvedl, že v pondělí vydá rozšířenou verzi svého druhého alba Broken By Desire to Be Heavenly Sent, která bude obsahovat pět nových písní.

Na koncertní pódia se ale zatím vracet neplánuje. „Prozatím si hodlám nadále nechat nějaký čas na to, abych se o sebe dál staral, možná psal nějakou hudbu a chvíli přemýšlel o některých z nejúžasnějších let svého života,“ sdělil zpěvák s tím, že si chce být stoprocentně jistý, než se zase pořádně vrátí ke koncertování a bude dělat to, co miluje nade všechno.

Doporučeno
Video: Slavný zpěvák udělal cestujícím show během letu, některým namíchal i drink Video: Slavný zpěvák udělal cestujícím show během letu, některým namíchal i drink 1. dubna 2023 16:15

„Tyhle písně pro mě znamenají celý svět a byl bych smutný, kdybych se o ně nemohl podělit. Doufám, že vás to všechny uklidní, než se někdy brzy sejdeme v místnosti a zazpíváme si je společně,“ dodal a poděkoval svým fanouškům a fanynkám za podporu.

O to, jak ho tlak slávy ovlivnil po psychické i fyzické stránce, se Capaldi podělil na začátku tohoto roku v dokumentárním filmu Lewis Capaldi: Jak se teď cítím, který natočil Netflix. Získal národní televizní cenu v kategorii autorských dokumentů a byl nominován na cenu Grammy za nejlepší hudební film.

Domů
Sdílet
Diskuse