Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2024 12:00
Čas čtení 9:19
Tereza Šnajdrová

Navštívila jsem největší swingers klub v Praze: Na ženu při gang bangu dohlíží její manžel, najdeš tu sauny i glory holes

Navštívila jsem největší swingers klub v Praze: Na ženu při gang bangu dohlíží její manžel, najdeš tu sauny i glory holes
Zdroj: se souhlasem Swingers Clubu Praha
REFRESHER ČESKO PRAHA SEX SEXUALITA
Uložit Uložené

Shrnujeme pro tebe vše důležité, co bys měl*a vědět o fungování Swingers Clubu Praha.

Do swingers komunity jsem poprvé nahlédla před dvěma lety, když jsem se vydala do brněnské Vily Funny. Tentokrát jsem si vzala „na mušku“ pražskou swingers scénu a moje kroky zamířily do vůbec prvního klubu v Praze, který nese název Swingers Club Praha. Najdeš ho v Krči, v ulici Štúrova, přímo v suterénu panelového domu.
 
U vchodu mě přivítala usměvavá manažerka, která hned v úvodu poprosila, zda by i spolu s manažerem mohli zůstat v anonymitě. O pozornost médií nestojí. Někteří lidé totiž na swingers stále nahlížejí jako na něco „chlípného“, tabuizovaného, nebo dokonce „nechutného“.
 
Tohle tabu chceme zbořit. Swingers je totiž hlavně zábava.

Doporučeno
„Orgasmus je intenzivnější a výstřik silnější.“ Masáž prostaty ti zajistí božské vyvrcholení. Poradíme ti, jak na to „Orgasmus je intenzivnější a výstřik silnější.“ Masáž prostaty ti zajistí božské vyvrcholení. Poradíme ti, jak na to 21. ledna 2024 14:00

Po vstupu do klubu jsem za doprovodu paní manažerky prošla pár červeně osvětlenými temnými uličkami, až jsem došla do „hlavní místnosti“. V té najdeš taneční parket, bar, místo na raut, kuřárnu, a hlavně kožené sedačky, na kterých se mnohé odehrává. A právě na ně jsme se usadili i my a dali se do řeči.

Největší, nejznámější, nejstarší

„Začalo to v Německu, kde jsme provozovali swingers klub, a když naše děti začaly dospívat, chtěli jsme se vrátit do Prahy,“ popisoval začátky manažer klubu.
 


Po návratu do Česka proto oba začali mapovat zdejší swingers scénu. Ke svému překvapení zjistili, že u nás téměř žádný takový klub neexistuje a swingers komunitu tvoří jen několik párů. Pro nezadané muže a ženy tu ale místo není.
 
V roce 2012 tak vznikl Swingers Club Praha. Vůbec první pražský swingers klub, který nebyl určen pouze párům, ale všem, kteří se chtějí bavit. „Hodně jsme se potýkali s pomluvami, že k nám chodí placené společnice, protože ‚není normální, aby šla sama holka na swingers‘. V jeden moment k nám pak začalo chodit více žen než mužů,“ pokračoval. Trvalo sice zhruba rok, než si Češi a Češky na tento nový koncept zvykli, ale jakmile jej okusili, už nechtěli jinak. Fungovalo to.
 
Na jeho slova pak navázala manažerka. Jejich Swingers Club Praha byl podle ní také vůbec prvním, který návštěvnictvu nabídl i občerstvení v podobě bohatých rautů a zábavu. Právě zábava zde prý úplně chyběla. „Vybudovali jsme úplně novou komunitu lidí, zábavu a erotiku pro lidi středního věku, kteří neměli kam jít. Lidé mladší 35 let moc na swingers nechodí… Ale zpět k té zábavě. Udělali jsme to tak, aby se zde lidé mohli zabavit na celou noc. Je tu pro ně připraven bazén, tři sauny, hrajeme hry, zveme živé kapely, děláme tematické večery a mnoho dalšího. Lidé na to slyší a jsou rádi, že se mají kam přijít pobavit. Swingers totiž není jen o sexu, ale o zábavě, hledání nových možností, respektování jeden druhého, a hlavně o zpestření a obohacení sexuálního života,“ uvedla manažerka.
 
Právě to, že swingers není jen o sexu, ale také o zábavě, mi utkvělo v hlavě nejvíce. A je vidět, že sami manažeři se tímto heslem řídí do posledního písmenka.

Swingers Club Praha
Zdroj: se souhlasem Swingers Clubu Praha

Červená světla, glory hole i kříž

Jak jsem totiž později při prohlídce klubu zjistila, návštěvnictvo se v něm vydrží bavit dlouhé hodiny a možná i dny. Najdeš tu vyhřívaný bazén, tři sauny, taneční parket a spoustu, ale opravdu spoustu tematických místností. Točila se mi z toho hlava. Ztratit se zde bude opravdu jednoduché.
 
Místnosti jsou úmyslně propojeny úzkými uličkami, aby návštěvnictvo zůstalo v těsném kontaktu, ale zároveň v klubu můžeš najít i taková zákoutí, která ti zajistí naprosté „soukromí“. Celé prostory jsou navíc temné, intimní, červeně nasvícené a budeš si v nich připadat jako v nějakém labyrintu, kde se může stát cokoli. A jak říkají manažeři, co se stane za zdmi klubu, to tam také zůstane. Vše je o diskrétnosti, respektu a naprosté anonymitě.
 
V místnostech pak najdeš propracované klece, kam se můžeš s partnerem*partnerkou či novou známostí zavřít, pohodlné gauče, kříž s pouty, postele, gynekologické křeslo, českou stěnu (glory hole pro ženy, pozn. redakce), za níž je ženám vidět pouze půlka těla (asi tě napadne jaká), glory hole pro muže a mnoho a mnoho dalšího. Klub se rozkládá na dvou patrech, je členitý, a jak říkám, každý si v něm najde to své. Učaroval mi.

Swingers Club Praha
Zdroj: se souhlasem Swingers Clubu Praha

Pravidla: bezpečnost na prvním místě

Manažeři dbají především na bezpečnost návštěvnictva. Například tím, že telefony jsou v klubu zakázány. „Jakmile za sebou zavřou dveře, není tu signál. Mobilní telefony jsou striktně zakázané a musí být zavřené ve skříňkách… Jsme asi jediné místo na světě, kam lidé přijdou a nemají v rukou telefon a musí spolu mluvit, komunikovat. Vracíme je do té doby, kdy bylo vše pouze o komunikaci. A to je na tom to nádherné,“ popsala manažerka.
 
Všichni návštěvníci a návštěvnice také musí dodržovat určitá pravidla klubu. Tím základním je ochrana. „Kondomy jsou povinností, máme to napsané i na webových stránkách a jsou tu všude volně k dispozici. Návštěvnictvo o tom poučíme, ale samozřejmě nechodíme a nenasazujeme je pánům na penis. To už je na jednotlivcích. Když má třeba žena gangbang, tak na to většinou dohlíží její partner. Pokud se jedná o samotnou ženu, sama si vybere a předem určí pravidla, která musí ostatní respektovat. Jakmile někdo tato pravidla nedodrží, nemůže nadále navštěvovat náš klub. Toto je striktně dodržováno,“ upozornila provozovatelka.

Doporučeno
Miloval ženy a sex. Ivan Jonák v Discolandu Sylvie hostil Karla Gotta, mafiány i Klause Miloval ženy a sex. Ivan Jonák v Discolandu Sylvie hostil Karla Gotta, mafiány i Klause 12. ledna 2024 8:00

Mezi další pravidla pak patří, že „ne“ znamená NE. Sice se stává, že takové odmítnutí může některé muže „zlomit“, ale je třeba to respektovat a brát s rezervou.
 
Návštěvníci a návštěvnice také musí dodržovat zásady hygieny, do klubu nesmí vstupovat pod vlivem alkoholu a drog, musí se chovat slušně, nenásilně a nesmí být vulgární. V případě, že tato pravidla budou porušena, osoba bude z podniku navždy vykázána.
 
„Takoví lidé dostanou první upozornění, a pokud své chování nezmění, musí opustit klub a dáme je na černou listinu. Hlídáme to. Vyhazovače žádného nemáme, byl by to rušivý element, ale máme vytvořenou komunitu stálých návštěvnic a návštěvníků, kteří na chování a dodržování pravidel dohlížejí,“ dodal manažer.

Swingers Club Praha
Zdroj: Refresher/David Marcin

Hlavní je si to užít

Pro manažery je prostě důležité, aby se lidé v klubu cítili bezpečně a aby si večer strávený v něm užili. „Lidé k nám přijdou v osm hodin večer a jsou tu do pěti do rána. Po celou dobu mají k dispozici neomezený velký catering, což dříve na swingers vůbec nebylo. Často nám bylo vytýkáno, že swingers není o jídle, ale dnes už na občerstvení láká každý swingers klub. Někteří dokonce používají i náš slogan: ‚Jíst, pít a bavit se.‘ Neumíme si představit, že někam přijdete v osm hodin večer a jste tam až do pěti do rána bez jakéhokoli občerstvení. Když se pije, tančí a sexuje, tak vám vyhládne. Jako první tu také návštěvnictvu na obrazovkách na baru kromě porna pouštíme i sport, MMA a další sportovní pořady, které jsou aktuálně nejsledovanější. Lidé jsou z toho nadšení a baví se,“ řekl manažer s tím, že o návštěvnictvo se snaží pečovat opravdu královsky.
 
Právě díky takové péči se manažerům povedlo zcela změnit pohled na swingers scénu, na kterou se dříve nahlíželo „skrz prsty“. Veřejnost se posunula, osvěta je větší, a když přijdou lidé, kteří o swingers nic nevědí, manažeři jim to rádi vysvětlí a poučí je.
 
„Dnes už jsme se dokonce dostali na úroveň, o které jsme vždy snili. Povedlo se nám vybudovat nejnavštěvovanější swingers klub v Česku – počtem lidí na akcích, speciálním programem a denním provozem. Vše jen díky našemu přístupu k single ženám a mužům a tolerantním a otevřeným párům, kteří hledají nové sexuální obzory a rozšiřují si ty stávající,“ dodal manažer.

Swingers Club Praha
Zdroj: Refresher/David Marcin

Až 350 lidí za jednu noc

Zajímala mě také kapacita klubu. Kolik swingerů a swingerek denně potkám? Kolik jich mám ve svém okolí a ani o tom nevím? Zdá se, že hodně. „O víkendech tu máme vždy přes 200 lidí, na speciálních akcích třeba i 350. V týdnu pak nejvíce frčí středa, která ještě před covidem připomínala víkendy, ale teď jsou ty návyky jiné. Ve středu k nám totiž chodili číšníci a servírky z celé Prahy. To byly neskutečné mejdany. Kolikrát se končilo i v sedm hodin ráno, i když jsme měli otevřeno pouze do tří. Ale jak upadlo gastro, tak se snížila návštěvnost lidí pracujících v tomto oboru,“ přiblížila manažerka s tím, že Swingers Club Praha má otevřeno každý den.
 
Nicméně vybudovat si takovou swingers komunitu bylo velmi náročné. Když klub v roce 2012 otevřel, navštěvovala jej pouze hrstka osob. Snem manažerů přitom vždy bylo mít swingers, kde by se sešlo i 400 lidí. Všichni se tomu nejdříve smáli, ale později se toto přání téměř vyplnilo.

Doporučeno
„Nevěřím, že jednou bude líp.“ Jak se cítí Češi na začátku roku? Vydali jsme se to zjistit do hospody v Karlových Varech „Nevěřím, že jednou bude líp.“ Jak se cítí Češi na začátku roku? Vydali jsme se to zjistit do hospody v Karlových Varech 5. ledna 2024 10:00

„Mladí moc swingers nevyhledávají, skoro jako by neměli rádi sex. Snažíme se je na to naučit, máme vstupy pro lidi do 25 let zdarma a díky tomuto konceptu k nám mnoho mladých lidí také chodí. Nejvíce nás ale navštěvují lidé kolem 35 let a výše. Nemáme žádný věkový limit. Jsou zde i páry, kterým třeba stačí, že budou souložit a ostatní se na ně budou koukat. Na 90 procent takových párů nám pak řekne, že jsme jim změnili život. Najdou si tu přátele, vytvoří si komunitu… Takhle to funguje i v Německu. Stane se, že ten pár v sobě najde něco nového, jiného. Něco, na co by bez swingers nikdy nepřišel,“ pokračoval manažer.

Swingers Club Praha
Zdroj: se souhlasem Swingers Clubu Praha

Vše, co potřebuješ vědět: ceny a podmínky vstupu

Nyní tě pravděpodobně zajímá, kolik stojí vstupné do Swingers Clubu Praha a jaké jsou podmínky vstupu. „Naši stálí návštěvníci a návštěvnice mají členské karty, s nimiž mají slevu na vstup. Normální vstup přes víkend je pro pár 700 korun, s členskou kartou 500 korun. Muž s členskou kartou zaplatí za vstup 1 000 korun, bez ní 1 300 korun. Ale jsou i dny, kdy máme vstup za 500 korun pro pár a 700 pro muže. Samotné ženy vždy platí 100 korun all inclusive,“ přiblížila manažerka.
 
Swingers Club Praha má dle jejích slov nejlepší ceny ze všech klubů, kvůli čemuž ovšem čelí kritice. Bývá označován za „levný pajzl“, ale manažeři s tím nesouhlasí. A ani já ne. „Víte co, my tu chceme být pro lidi. Pro všechny lidi. Swingers je o lidech, ne o vstupném.“
 
Co se podmínek vstupu týče, do klubu nemůže přijít kdokoli. Neznalí swingers jsou hned u dveří upozorněni na to, že vstoupit mohou, ale nemají očekávat, že na 100 procent budou mít sex. Spousta lidí si totiž swingers klub stále plete s „bordelem“, což je podle manažerů zapříčiněno tím, že si některé kluby hlavní aktérky na gangbang platí. „To v našem klubu nenajdete. Pořádáme pouze amatérské gangbangy bez organizace. Nečekejte u nás hostesky či profesionálky, které by sex nabízely za peníze. K nám chodí samotné ženy a dívky, které sex baví a chtějí si užít,“ uvedl manažer s tím, že vše je o náhodě a o sympatiích.
 
V klubu pak můžeš narazit na kohokoli. Na 60 procent klientely prý tvoří cizinci – především pak Němci, Angličani, lidé žijící v Dubaji a Indové. Manažeři si zakládají na tom, že lidi neselektují, a to ani národnostně, ani podle sexuální orientace.

Doporučeno
Chceš potkat Justina Biebera nebo Katy Perry? Navštiv tyto pražské podniky vyhledávané celebritami Chceš potkat Justina Biebera nebo Katy Perry? Navštiv tyto pražské podniky vyhledávané celebritami 17. ledna 2024 16:00

Otevřené dveře sem mají i queer lidé. „Všichni jsou u nás vítáni, nikoho nezavrhujeme, a dokonce děláme i bisexuální čtvrtky. Chodí k nám mimochodem i transsexuálové a transsexuálky, k čemuž se váže jedna historka. Byla tu trans žena, opravdu nádherná, okamžitě kolem ní začalo kroužit asi patnáct mužů a nikdo z nich nepoznal, že je trans. Pak až za mnou přiběhl vyděšený klient, že má penis. Povídal mi: ‚Ale víš co? Mně to je stejně jedno. Je nádherná, půjdu za ní.‘ Jak říkám, jsme klub pro všechny, a kdo naše pravidla nerespektuje, pro něj tady není místo,“ dodal manažer.
 
Co se týče dress codu či podmínek na vzhled, nic takového Swingers Club Praha nevede. Návštěvnictvo prostě nechce selektovat a nikdy to dělat nebude. „Děláme akce, na které dáme třeba doporučenou barvu – bílou, červenou nebo černou. Ale vždy je to pouze doporučené. Povinný dress code nemáme. Nedokážu si představit, že by k nám přišli muži ve smokingu, ženy v dlouhých šatech a seděli tak celý večer. Lidé chtějí jít do sauny, do bazénu, chtějí se bavit… Tohle je nepohodlné,“ komentovala manažerka.

Swingers Club Praha
Zdroj: Refresher/David Marcin

Rivalita mezi swingers kluby je ohromná, okolí je s klubem v pohodě

Zajímalo mě i to, zda mezi pražskými swingers kluby panuje rivalita. Nevím proč, ale v hlavě jsem měla Discoland Sylvie Ivana Jonáka, který sice nefungoval jako swingers klub, ale pletky s konkurencí by mohly být podobné, ne?
 
Manažerka moji myšlenku vzápětí potvrdila. „Rivalita mezi swingers kluby je ohromná. Ale je to dobře, člověk se alespoň snaží být nejlepší a inovativní. Je to honička – být v Praze jednička. My jsme naopak docela rádi, když jdou naši návštěvníci a návštěvnice i jinam. Alespoň nám pak mohou říct, co hezkého tam viděli a zažili, a my se tím můžeme inspirovat.“
 
„Swingers klubů je v Praze poměrně hodně. Každý má pocit, že si založí swingers a hned vydělá prachy. Ale ono to tak není. Dalo by se říci, že to vůbec není o penězích. Nám trvalo dva roky, než se nám to rozjelo,“ pokračoval manažer. „A tvořili jsme to tu hlavně pro ženy, aby se u nás cítily dobře a mohly se častěji bavit. Když se nad tím zamyslíte, tak pro ženy nic takového není. Naopak muži mají mnoho podniků, kam se mohou jít bavit. I proto dáváme samotným ženám tři vstupy v týdnu za 100 korun, all inclusive,“ dodal.
 
Jak jsem již zmiňovala v úvodu textu, tenhle exkluzivní swingers klub najdeš přímo v suterénu panelového domu, ve kterém bydlí více než 2 000 lidí. Logicky mě proto zajímalo i to, co na něj říkají lidé žijící v okolí. „Ze začátku to pro okolí možná byl problém,“ popsala manažerka s tím, že se jednalo o něco nového, tabuizovaného, nepoznaného. „Ale dnes už k nám spousta lidí z domu chodí. Mají to pohodlné. Jen sjedou výtahem a jsou tu,“ dodala s tím, že klub nikomu neškodí, nepůsobí rozruch a sami manažeři dohlíží na to, aby nikdo nebyl hlučný a nerušil.
 
Swingeři se prostě snaží s každým vycházet. A musím říct, že se jim to daří. Naše povídání bylo zajímavé, příjemné a bylo vidět, že manažeři vše dělají s láskou. Dávají si záležet na tom, aby prostory byly hezké, čisté, voňavé a aby se v nich lidé cítili „jako doma“. Pro návštěvnictvo připravují občerstvení i nápoje a dohlížejí na to, aby se každý cítil bezpečně. Tím vším budují swingers komunitu, která si zaslouží respekt.

Swingers Club Praha
Zdroj: se souhlasem Swingers Clubu Praha
Domů
Sdílet
Diskuse