Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. ledna 2024 16:00
Čas čtení 4:29
Tereza Šnajdrová

Chceš potkat Justina Biebera nebo Katy Perry? Navštiv tyto pražské podniky vyhledávané celebritami

Chceš potkat Justina Biebera nebo Katy Perry? Navštiv tyto pražské podniky vyhledávané celebritami
Zdroj: Refresher/David Marcin
ZAJÍMAVOSTI ALBERT EINSTEIN ČESKO JUSTIN BIEBER ORLANDO BLOOM PRAHA VÁCLAV HAVEL
Uložit Uložené

Toužíš po setkání s Orlandem Bloomem, Justinem Bieberem nebo Katy Perry? Tak vyraz do těchto pražských podniků. Potěší tě jejich hřejivá atmosféra, nabídka pochutin i dobrá káva!

Takové setkání se světovou hvězdou může být kouzelné, a když k tomu ještě přidáme výtečnou kávu a něco dobrého na zub, může se jednat o opravdu nezapomenutelný zážitek. Udělali jsme si proto rešerši, zjistili jsme, které kavárny a podniky navštěvují slavní, a vyrazili jsme je pro tebe ozkoušet. Které z těchto míst navštívíš příště i ty?

Doporučeno
Velký test popcornů ze supermarketů: Víme, který popcorn je ten nejlepší a kde ho koupíš Velký test popcornů ze supermarketů: Víme, který popcorn je ten nejlepší a kde ho koupíš 10. ledna 2024 12:00

Eska Karlín, oblíbený spot zpěvačky Katy Perry

Populární zpěvačka Katy Perry navštívila Prahu hned několikrát, a to především kvůli svému partnerovi Orlandu Bloomovi. Naposledy se tak stalo v roce 2021, když Bloom v Praze natáčel seriál Carnival Row, a právě tehdy zpěvačka zamířila také do Esky Karlín. Návštěvu sdílela na svém instagramu.

Esku najdeš na adrese Pernerova 49 a hned po příchodu ti její prostory vyrazí dech. Všude voní čerstvě upečené pečivo a mletá káva, z reproduktorů se line chic, ale příjemná hudba a usměvavý personál je ochoten ti s čímkoli pomoci – s usazením, koupí kávy na cestu nebo třeba s obsloužením u regálů, v nichž seženeš výrobky Ambiente. 

Do 15:00 hodin se v Esce podávají snídaně (míchaná vajíčka na cibulce s chlebem, pažitkou a máslem vyjdou na 168 korun, pečené ovesné vločky s mlékem, ořechy a čokoládou zase na 188 korun), kafíčka, limonády, čaje... Od 15:00 hodin si zase můžeš pochutnat na obědech (za květákovou polévku s pošírovaným vejcem a bylinkami zaplatíš 95 korun a za brambory v popelu s uzenou rybou, kefírem, koprem a loupákovým máslem 315 korun). 

Esku máme rádi. Líbí se nám její industriální interiér, který ale zároveň působí příjemně a útulně. Mimo to oceňujeme také nabídku výrobků, které si tam můžeš zakoupit – od čerstvě upečeného chleba přes hruškový kompot až po pravé vepřové sádlo. Ještě teď nám z toho tečou sliny. 

podniky Prahapodniky Prahapodniky Prahapodniky Praha
Zobrazit galerii
(13)

James Dean očaroval i Justina Biebera

V roce 2016 se v Praze konal koncert Justina Biebera, který českým fanouškům a fanynkám zahrál ve vyprodané O2 areně. Hned po show pak zatoužil vyrazit za zábavou a jeho kroky vedly do Jamese Deana na adrese V Kolkovně 922/1. 

Doporučeno
Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu 27. dubna 2024 9:00

James Dean je restaurace ve stylu amerických 50. let. Najdeš v ní červené kožené lavice, černobílou kostkovanou podlahu, jukebox, automat na žvýkačky a do tohoto stylu je laděn i personál a jídelní lístek. Do 12:00 hodin si můžeš dát tradiční americkou snídani (dvě vejce, párky, hash brown, toast, slanina, čerstvý pomerančový džus a káva) za 275 korun a odpoledne tvé chuťové pohárky zase potěší šťavnatý hovězí cheeseburger za 230 korun. K tomu si navíc můžeš dát třeba vanilkový milkshake za 120 korun a rázem si budeš připadat, jako bys byl*a přímo v USA.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený James Dean Prague®️ (@jamesdeanprague)

V Jamesi Deanovi nás moc baví jeho interiér, který opravdu potěší všechny tvoje smysly. Jediné, co mu musíme vytknout, je, že jsme se v něm necítili úplně vřele. Ale za to může třeba konstelace hvězd, kdo ví! Rozhodně ti ale doporučujeme tento podnik navštívit. 

podniky Prahapodniky Prahapodniky Prahapodniky Praha
Zobrazit galerii
(4)

Albert Einstein nepohrdnul kafíčkem v Café Louvre

Pokud je na tebe James Dean „too much“, tak určitě oceníš náš další tip. Tím je Café Louvre, podnik, který si zamiloval už fyzik Albert Einstein. „V letech 1911 a 1912 působil na pražské německé univerzitě Albert Einstein, který patřil k pravidelným hostům kavárny,“ píše se na historické ceduli, kterou najdeš u vchodu do kavárny. Díky ní se ostatně dozvíš i další zajímavosti – třeba že kavárna byla otevřena už v roce 1902 a stala se oporou hnutí za emancipaci pražských žen. 

Café Louvre se nachází na adrese Národní 22 a kromě Alberta Einsteina ji v minulosti navštěvovali také Franz Kafka, Karel Čapek a mnoho dalších. Místo má kouzelný secesní interiér, je velmi prostorné, světlé a obslouží tě v něm přátelská obsluha, díky níž v kavárně panuje opravdu příjemná atmosféra.

Doporučeno
„Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují 25. dubna 2024 15:00

Kromě dobré kávy si v Café Louvre můžeš pochutnat také na nejrůznějších pišingrech (za sacher zaplatíš 109 korun, za Pavlovu zase 119 korun), ale také na bohatých snídaních, které stojí od 109 do 269 korun. To je příjemná cena, která nezruinuje tvoji peněženku. Od 11:00 do 15:00 jsou pak servírovány obědy (takový velký hovězí guláš s karlovarským knedlíkem vyjde na 269 korun) a ani večer zde nezůstaneš o hladu. Tak na co ještě čekáš? Šup do Café Louvre. 

podniky Prahapodniky Prahapodniky Prahapodniky Praha
Zobrazit galerii
(10)

Kavárna Slavia často hostila Václava Havla

Poblíž Café Louvre se nachází i další z našich zastávek – kavárna Slavia. Tento známý český podnik si zamiloval bývalý prezident Václav Havel, Bohumil Hrabal, Jaroslav Seifert, Pablo Neruda a spousta dalších známých osobností. A my se jim vůbec nedivíme.

Kavárnu Slavia najdeš na adrese Smetanovo nábřeží 1012/2, přímo proti Národnímu divadlu. Z jejích velkých artdecových oken díky tomu uvidíš nejen na Vltavu a Petřínskou rozhlednu, ale také na Malou Stranu a Pražský hrad. Ten výhled je opravdu dechberoucí, stejně jako prostory kavárny. Je čistá, voňavá, je v ní hodně míst k sezení, personál je krásně upravený, hraje tu poklidná hudba a uvnitř najdeš i piano. 

Co se nabídky jídel a nápojů týče, ta je velmi bohatá. Vybírat můžeš z několika druhů káv, limonád, džusů a dalších a na zub si můžeš dát buď něco z pultíku (punčový řez za 125 korun, karamelový mousse taktéž), nebo ze stálé nabídky. Třeba taková snídaně Slavia (kváskový chléb, roastbeef, hořčičná pomazánka s pažitkou, nakládaná hořčice, míchaná vejce s lanýžem, ovocný koláček a káva nebo čaj) tě vyjde na 368 korun a za sladkou snídani v podobě lívanců s borůvkovou omáčkou, domácím citrónovým krémem, drobenkou a nakládanými borůvkami zaplatíš 198 korun. Kavárna Slavia toho ale nabízí mnohem víc, tak ji navštiv a přesvědč se o tom sám*sama. 

podniky Prahapodniky Prahapodniky Prahapodniky Praha
Zobrazit galerii
(14)

V Café Savoy můžeš potkat Orlanda Blooma

Posledním místem, které ti dnes doporučíme, jé Café Savoy. Sem v roce 2018 nejednou zavítal Orlando Bloom, takže jakmile bude zase natáčet v Praze, je dost možné, že tu na něj narazíš. Café Savoy sídlí na adrese Vítězná 124/5, a než se tam vydáš, doporučujeme ti udělat si rezervaci. 

Doporučeno
Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli 23. dubna 2024 14:00

Tahle kavárna s prvorepublikovou atmosférou spadá pod Ambiente a zaměřuje se na českou kuchyni. Hned po vstupu tě pravděpodobně zaujmou vysoké malované stropy, mohutné a okouzlující lustry i dřevěný nábytek, který umocňuje celkovou atmosféru. A nesmíme opomenout ani milý personál, který tě usadí a pomůže ti s čímkoli, co jen budeš potřebovat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Café Savoy (@cafe.savoy)

V menu Café Savoy si vyberou i ti největší gurmáni a gurmánky. Od 8:00 do 11:30 se zde podávají bohaté snídaně (snídaně Savoy složená z omelety se sýrem Gruyère, šunkového chlebíčku, ořechové bábovky, pečiva, másla, pomerančové šťávy a cappuccina vyjde na 435 korun) a k obědu si zase můžeš objednat třeba kuřecí řízek s brusinkami za 399 korun. Ceny jsou sice trochu vyšší, ale jídlo je opravdu výtečné. Nabídka navíc sestává jak ze slaných, tak i sladkých pochutin a jídel a je opravdu z čeho vybírat.

Až tedy příště budeš vybírat, kam za dobrým jídlem, určitě navštiv Café Savoy.

podniky Prahapodniky Praha
Zobrazit galerii
(2)
Domů
Sdílet
Diskuse