Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
30. ledna 2024 6:05
Čas čtení 2:41
refresher team

Nejlepší pivo v Česku? Cizinci z celého světa sestavili seznam, ze kterého budeš kroutit hlavou

Nejlepší pivo v Česku? Cizinci z celého světa sestavili seznam, ze kterého budeš kroutit hlavou
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková
GASTRO
Uložit Uložené

Pivních žebříčků není nikdy dost, tak se pojďme podívat na to, jak dopadl souboj o nejlepší české pivo podle prestižního webu.

Web BeerAdvocate funguje už od roku 1996, kdy ho založili bratři Alströmovi. Je jednou z nejstarších a největších online komunit pivních maniaků a profesionálů v oboru, kteří se věnují podpoře a propagaci piva.

BeerAdvocate je všeobecně považován za zdroj informací o pivu pro miliony spotřebitelů, za měřítko pivních recenzí a hlas pivařů a pivařek.

Podívali jsme se proto, jak hodnotí česká piva. Seznam ber s rezervou, jedná se o hodnocení převážně cizinců (byť milovníků a milovnic piva), takže v něm možná nenajdeš svého favorita. Žebříček nejlepších deseti kousků z tuzemska je následující.

10. Bakalář za studena chmelený

Nezaměnitelné pivo s nádhernou vůní sušeného chmele Saaz a sytou barvou s tmavě zlatými odlesky. „Technika suchého chmelení dodává chmelovému projevu ostrost. Skvělý vzhled ve sklenici s tmavší zlatou barvou,“ píše uživatel MonDak_Joe1953 z Minnesoty.

Pivovar: Tradiční pivovar v Rakovníku (Pivovar Rakovník)

Hodnocení: 3,85 z 5 


9. Porter Boom

Tmavě červenohnědá až rubínová barva, velká a hustá pěna. Vůně překvapivě umírněná: trochu sladu, náznak praženosti, karamelu. Chuť je působivější: na jazyk okamžitě udeří sladová nasládlost, následovaná výraznou pražeností s kávovými prvky. V ústech má robustní a hřejivý pocit, alkohol je patrný, ale není nepříjemný, píše v recenzi Sigmund z Norska.

Pivovar: Pardubický pivovar, a. s.

Hodnocení: 3,87 z 5

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse