Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Vondroušová, Calin i Formanová. Forbes představil výběr 30 pod 30, podívej se na celý seznam

Andreas Papadopulos, 29 let, reportér

Ve čtvrtek 24. února roku 2022 v brzkých ranních hodinách napadlo Rusko sousední Ukrajinu a z mladého zahraničního zpravodaje České televize Andrease Papadopulose se doslova přes noc stal válečný reportér.

Papadopulos
Zdroj: Česká televize

Kateřina Štěpánková, 27 let, neurovědkyně

Má za sebou práci v mnoha prestižních laboratořích v Evropě včetně Cambridge, King’s College či berlínské Charité, kam vyjíždí z Ústavu experimentální medicíny Akademie věd ČR. Zkoumá, jak opravit poraněnou míchu a jak například pomocí genové terapie vrátit citlivost do nervových vláken.

Jakub Henn, 27 let, startupista

Se svým startupem Nesnězeno bojuje pátým rokem proti zbytečnému plýtvání. Prostřednictvím platformy umožňuje lidem nakoupit za poloviční cenu zbylé jídlo, které by restaurace, obchody a pekárny jinak vyhodily.

Darija Pavlovičová, 22 let, herečka

Filmová, televizní a divadelní herečka pochází z rodiny s bělorusko-litevskými kořeny a svým zjevem i civilním hereckým projevem zaujala už během studií na Pražské konzervatoři. Loni se také stala vítězkou taneční soutěže Stardance.

Darija Pavlovičová
Zdroj: Česká televize / Miroslav Kučera

Markéta Vondroušová, 24 let, tenistka

I kdyby nejlepší sportovkyně roku 2023 už nikdy nic nevyhrála, zapsala se díky vítězství ve Wimbledonu navěky do historie. Vondroušová má ale navíc potenciál, aby dokázala další velké věci.

Markéta Vondroušová
Zdroj: TASR/AP
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 6
Domů
Sdílet
Diskuse