Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
20. února 2024 17:55
Čas čtení 0:42
Veronika Ábelová

Svůdný gentleman? Takhle vypadal Jack Rozparovač podle umělé inteligence

Svůdný gentleman? Takhle vypadal Jack Rozparovač podle umělé inteligence
Zdroj: Deviant Art/mmsopen3/volně k užití
HISTORIE HISTORIE
Uložit Uložené

Umělá inteligence ztvárnila známého sériového vraha Jacka Rozparovače. Ukázala ho jako gentlemana s temně svůdným pohledem.

Podoba sériového vraha z 19. století pochází od Jeffa Leahyho, dlouholetého nadšence do této nechvalně proslulé osobnosti. Leahy o Jacku Rozparovači vytvořil minisérii a strávil desítky let studováním života jednoho z nejhorších padouchů všech dob.

Doporučeno
Na homosexuály v reklamě koukat nechci. Herec Novotný se vyjádřil k LGBTQ+ lidem Na homosexuály v reklamě koukat nechci. Herec Novotný se vyjádřil k LGBTQ+ lidem 20. února 2024 12:25

Portrét vytvořil pomocí softwaru Midjourney spolu s dostupnými informacemi a fotografiemi příbuzných, a to i hlavního podezřelého Aarona Kosminského.

Světově známá přezdívka Jack Rozparovač byla poprvé zmíněna v dopise neznámého autora, ve kterém se přiznal k vraždám. Podezřelými byli i umělci nebo spisovatelé. V průběhu let se ukázalo, že hlavním podezřelým by mohl být Kosminski.

Byl to holič narozený v Polsku, který pracoval v oblasti východního Londýna ve Whitechapelu, kde došlo na konci 19. století k vraždám několika žen, které si vydělávaly prostitucí. Mnoho odborníků Kosminského označovalo za Jacka Rozparovače, ale nikomu se nikdy nepodařilo prokázat jeho vinu.

Doporučeno
Toto jsou tři jednoduché zásady pro šťastný život. Finský psycholog vysvětluje, co je klíčové Toto jsou tři jednoduché zásady pro šťastný život. Finský psycholog vysvětluje, co je klíčové 20. února 2024 8:35

Nově vytvořená vizualizace se podobá jen v malé míře jedinému obličejovému kompozitu, který byl nalezen v roce 2022 v archivu britského policejního zařízení.

Domů
Sdílet
Diskuse