Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2024 12:25
Čas čtení 1:20
Veronika Ábelová

Na homosexuály v reklamě koukat nechci. Herec Novotný se vyjádřil k LGBTQ+ lidem

Na homosexuály v reklamě koukat nechci. Herec Novotný se vyjádřil k LGBTQ+ lidem
Zdroj: Archiv TV Prima
OSOBNOSTI FILMOVÉ OSOBNOSTI LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Český herec Michal Novotný, známý třeba z Kriminálky Anděl nebo Partičky, se v rozhovoru pro iDnes vyjádřil k LGBTQ+ komunitě.

V rozhovoru pro iDNES herec kromě své práce otevřel i téma dnešní společnosti. V rozhovoru se podělil o svůj názor na LGBTQ+ komunitu i plus size modely a modelky. 

„Stejně jako přišla doba plus size modelek a modelů? Mně to ale připadá odporné,“ řekl se herec v části článku, která se objevila na sociálních sítích.

Doporučeno
Žena si rozřízla nohu botami z e-shopu. Nakupují tam i Češi a Češky Žena si rozřízla nohu botami z e-shopu. Nakupují tam i Češi a Češky 20. února 2024 10:30

„Je to tak, že si to tihle tlusťoši, jako jsem já, vyřvali. Něco jako: jsem tlustá, ale mám právo být na titulce Vogue. Houby. Ta hubená modelka na sobě maká, drží dietu, aby mohla být modelka,“ pokračoval. „A někdo, kdo má sto šedesát kilo, má pocit, že má to právo taky, ale tak to není,“ vyjádřil se v rozhovoru k plus size modelingu.

V rozhovoru dále pokračoval i svým názorem na LGBTQ+ lidi a prohlásil, že mu vadí se koukat na reklamy, kde vystupují. „Nechci se ani koukat na reklamu na oblečení, kde se objímají dvě ženy nebo kde ani nepoznám, kdo je jaké pohlaví,“ řekl v rozhovoru. „Mám mezi homosexuály spoustu kolegů i kamarádů, ale nechci z toho dělat normu,“ dodal.

Doporučeno
Pět nejlepších romantických komedií na Netflixu. Co si pustit s tvojí drahou polovičkou? Pět nejlepších romantických komedií na Netflixu. Co si pustit s tvojí drahou polovičkou? 19. února 2024 17:02

„Asi to ve svém věku přijímám hůř než o generaci mladší lidi. A říkám to s vědomím, že mě budou lidi mít za homofoba, ale kdo mě zná, ví, že to nejsem ani náhodou,“ odůvodnil svůj názor.

K rozhovoru a názoru Michala Novotného se na sociální síti X vyjádřila třeba zakladatelka organizace Konsent Johanna Nejedlová:

Přidal se také šéfredaktor časopisu Reflex Martin Bartkovský: „Bílý drsný heterosexuální herec Michal Novotný v rozhovoru pro iDnes prohlásil, že mu vadí se v TV koukat na reklamy s homosexuály. Ale pokud dostane dost peněz, rád si karikaturu jednoho gaye střihne v seriálu TV Prima… Česko 2024,“ napsal novinář k záběrům ze seriálu, v němž si Novotný zahrál.

Domů
Sdílet
Diskuse