Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2024 7:45
Čas čtení 2:13
refresher team

Hliník se odstěhoval do Humpolce! Tohle je šest nejlepších českých komedií

Hliník se odstěhoval do Humpolce! Tohle je šest nejlepších českých komedií
Zdroj: Filmové studio Barrandov
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM
Uložit Uložené

Tipneš si, které filmy se dostaly do top 3?

Na oblíbeném webu ČSFD figuruje žebříček nejlepších filmů všech dob. My jsme z něj vybrali top 6 českých komedií. Kterým tuzemským klenotům dali uživatelé a uživatelky nejvyšší hodnocení? A souhlasíš s výběrem? Hlasuj na konci článku.

Doporučeno
Toto je deset nejhůře hodnocených českých filmů všech dob. Který „vyhrál“? Toto je deset nejhůře hodnocených českých filmů všech dob. Který „vyhrál“? 1. března 2024 8:30

6. Vesničko má středisková 

Ústředním dějovým motivem je konflikt mezi otcovsky rozvážným řidičem družstevního náklaďáku Pávkem a jeho mladým, mentálně zaostalým závozníkem Otíkem. Neméně důležité jsou však i další dějové prvky, vykreslující střediskovou obec a její obyvatele s humorným nadhledem a přitom s mimořádnou plastičností a autenticitou.

Snímek Jiřího Menzela si dokonce vysloužil nominaci na Oscara a podle ČSFD jde o 53. nejlepší film vůbec. 

5. Cesta do hlubin študákovy duše 

Cesta do hlubin študákovy duše je česká filmová komedie režiséra Martina Friče z roku 1939 natočená v prostředí českého gymnázia. Film ukazuje komické příhody vyplývající z různosti studentstva, jeho zájmů a libůstek na jedné straně a pedagogů a jejich zájmů a libůstek na straně druhé.

Černobílá klasika si na portálu vysloužila 42. místo.

4. Obecná škola

Děj se odehrává v jedné chlapecké školní třídě na pražském předměstí v prvním roce osvobozené vlasti. Tato třída přivede učitelku Maxovou k nervovému zhroucení a místo ní nastoupí přísný a záhadný učitel Igor Hnízdo, údajný hrdina vojenských akcí. Je to ovšem dost možná jen hochštapler, jehož účast v bitvách druhé světové války je sporná. Nesporné je však jeho vítězství v boji s pátou třídou.

Obecná škola = nominace na Oscara za cizojazyčný film, 39. místo mezi nejlepšími filmy a čtvrtá nejlepší česká komedie, i když s dramatickými prvky.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse