Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2024 15:48
Čas čtení 0:36
Anna-Marie Hanzlíková

Popelka jinak. V novém norském snímku bude hlavní postavou zlá nevlastní sestra

Popelka jinak. V novém norském snímku bude hlavní postavou zlá nevlastní sestra
Zdroj: Filmové studio Barrandov
FILMY A SERIÁLY FILM NORSKO
Uložit Uložené

Kdo by si nevybavil legendární Doru, sestru Popelky, kterou všichni považovali za tu více zlou a ošklivou. Norská režisérka Emilie Blichfeldt se jí teď rozhodla věnovat, natočí o ní celovečerní film.

S exkluzivní informací přišel server Variety. Připravovaný film kombinuje prvky komedie a hororu, a hlavně přináší nečekaný pohled na celosvětově známý pohádkový příběh Popelky. Ten je mezinárodně známý pod názvem Cindarella, Popelčina sestra pak nosí jméno Elvira.

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Tohle je pět úplně nejhorších českých pohádek ŽEBŘÍČEK: Tohle je pět úplně nejhorších českých pohádek 24. dubna 2024 7:37

V příběhu Elvira soupeří s neuvěřitelně krásnou nevlastní sestrou v království, kde je právě krása až brutálně rozhodující. Aby zaujala prince, je Elvira schopna udělat cokoliv.

Za snímkem stojí filmařský tým z režisérčina rodného Norska, ale i Švédska a Polska. Produkuje ho společnost Memento International, která by podle informací Variety měla zahájit prodej na letošním filmovém festivalu v Cannes.

Norsko už jednou naši klasickou štědrovečerní pohádku přepracovalo. I tamní diváci a divačky Tři oříšky pro Popelku od Václava Vorlíčka milují, norští tvůrci se je tak v roce 2021 rozhodli převyprávět a vznikl film Tři přání pro Popelku.

Doporučeno
Emma Stone si přeje, aby jí lidé konečně začali říkat jejím pravým jménem Emma Stone si přeje, aby jí lidé konečně začali říkat jejím pravým jménem 27. dubna 2024 12:20
Domů
Sdílet
Diskuse