Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2024 v 17:21
Čas čtení 0:59
Ilona Hobzová

Mrazivý příběh českých sériových vrahů míří na Netflix

Mrazivý příběh českých sériových vrahů míří na Netflix
Zdroj: Cinemart
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Film Manželé Stodolovi míří na streamovací platformu čtvrt roku od premiéry v kinech.

Temný milostný příběh inspirovaný životy skutečného manželského páru sériových vrahů měl v českých kinech premiéru 29. února. A brzy se objeví i na Netflixu. Přesné datum, kdy si budeš moci film pustit, ještě jasné není. Už se ale objevil v seznamu snímků, na které se podle platformy vyplatí počkat.

Doporučeno
Vraždili ve svém okolí a nikomu to nepřišlo podezřelé. Případ manželů Stodolových ukazuje na totální selhání policie Vraždili ve svém okolí a nikomu to nepřišlo podezřelé. Případ manželů Stodolových ukazuje na totální selhání policie 28. února 2024 v 16:00

Jaroslav a Dana jsou mladý pár, který žije v poklidné vesnici, kde se všichni obyvatelé dobře znají. S vidinou snadno získaných peněz se rozhodnou okrást svého osamělého starého souseda, kterého při tom Jaroslav zabije. K jejich překvapení policie přijme násilnou smrt důchodce skoro automaticky jako nešťastnou náhodu a dál se o případ nezajímá.

To Stodolovi přivede k myšlence, že senioři jsou snadnými oběťmi nejen pro drobné krádeže, ale i vraždy. Není cesty zpět, Daně se zalíbila moc nad jejími oběťmi a podivný dobrodružný pocit vítězství nad policií. Jaroslav se ocitá na křižovatce, kdy má šanci od Dany odejít, ale selhává a musí čelit následkům svých i jejích zločinů.

„Představuju si, že pokud jednou někoho zabijete, překročíte nějaký limit, a když jste nějak psychopaticky nastavení, může to být osvobozující. Můžete se cítit jako desperát. Možná to tak skutečně bylo, ale možná ne, to nevíme,“ prohlásil režisér před uvedením snímku. 

Doporučeno
Duna 2 míří na HBO! Kdy se jí dočkáme? Duna 2 míří na HBO! Kdy se jí dočkáme? 15. května 2024 v 9:30

Hlavní role Jaroslava a Dany Stodolových ztvárnili Jan Hájek a Lucie Žáčková. Drama pracuje s reálnou inspirací a skutečnými událostmi, podrobnosti jsou však vyfabulované. Na ČSFD si snímek vysloužil hodnocení 70 procent. Jestli jsi ho v kině nestihl*a a chceš ho vidět, zapni si notifikaci na Netflixu, aby ti neutekl.

Domů
Sdílet
Diskuse