Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. ledna 2024 14:53
Čas čtení 0:40
Anna Vondráková

Čeští sérioví vrazi půjdou do kin. Z nového traileru na film Manželé Stodolovi běhá mráz po zádech

ČESKO ČESKÉ FILMY FILM
Uložit Uložené

Do kin přijde temný milostný příběh inspirovaný životy skutečného manželského páru sériových vrahů. Tvůrci zveřejnili trailer, ze kterého běhá mráz po zádech.

Snímek Manželé Stodolovi zrežíroval Petr Hátle, který mimo jiné uvedl projekty jako Gottland nebo Jednotřídka. Na scénáři režisér pracoval s producentem Tomášem Hrubým. Film pracuje s reálnou inspirací a skutečnými událostmi, podrobnosti jsou však vyfabulované.

„Představuju si, že pokud jednou někoho zabijete, překročíte nějaký limit, a když jste nějak psychopaticky nastavení, může to být osvobozující. Můžete se cítit jako desperát. Možná to tak skutečně bylo, ale možná ne, to nevíme,“ uvádí režisér. Hlavní role manželského páru Jaroslava a Dany Stodolových ztvárnili Jan Hájek a Lucie Žáčková.

Původně nenápadní zabijáci

Pár sériových vrahů mezi lety 2001 a 2002 zavraždil a oloupil osm lidí důchodového věku, přičemž celkem jim bylo prokázáno sedmnáct násilných trestných činů, za které byli odsouzeni na doživotí. Zaměřovali se na osamělé lidi v důchodovém věku, o které společnost již ztratila zájem, žijící na vesnicích ve Středočeském kraji. Díky tomu jim vraždy, které maskovali za nešťastné náhody a sebevraždy, celkem snadno procházely. 

Film tak pracuje s kontrastem lásky a brutality, závislosti a manipulace. Do kin bude uveden 29. února.

Domů
Sdílet
Diskuse