Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je vytvořen v rámci mediální spolupráce se společností Metronome Prague.
19. června 2024 v 11:30
Čas čtení 2:06
Sponzorovaný obsah

Na Metronome Prague vystoupí RAYE, Milky Chance, ale i Annet X a NobodyListen. Kdo další tam zahraje?

Na Metronome Prague vystoupí RAYE, Milky Chance, ale i Annet X a NobodyListen. Kdo další tam zahraje?
Zdroj: Metronome Prague
KULTURA FESTIVALY METRONOME PRAGUE
Uložit Uložené

Metropolitní festival opět přiváží do hlavního města hvězdy světového formátu.

Metronome Prague je mezinárodní třídenní festival, který každoročně vítá zajímavá jména popové a rockové scény. Letošní ročník se koná od čtvrtka 20. června do soboty 22. června v areálu Výstaviště Praha. Na pódiích se objeví zahraniční umělci i populární interpreti z Česka. Podívej se, co všechno tě tam čeká.

RAYE

Britská zpěvačka a skladatelka má na svém kontě populární hity jako „Escapism“ nebo „Prada“. V textech odkazuje na bolestivé zkušenosti s hudebním průmyslem, který ji jako sólovou umělkyni dlouho zpochybňoval. Ačkoliv se podílela na hitech interpretů, jako je Beyoncé, Little Mix či Charli XCX, studio, se kterým spolupracovala, odmítalo vydat její album. Nakonec se vydala na cestu nezávislé umělkyně a s debutovým albem „My 21st Century Blues“ slaví úspěchy.

Milky Chance

Za německým duem s názvem Milky Chance se skrývá zpěvák a kytarista Clemens Rehbein a producent a DJ Phillip Dausch. V zahraničí se do povědomí fanoušků dostali v roce 2013 se singlem „Stolen Dance“, v současnosti mají více než 13 milionů posluchačů na Spotify měsíčně. Za 10 let působení na hudební scéně vydali čtyři studiová alba, na nichž se podílela zvučná jména jako Jack Johnson nebo mužský sbor Ladysmith Black Mambazo.

Michael Kiwanuka

Britského zpěváka a skladatele Michaela Kiwanuku v tvorbě provází žánry jako soul, jazz, blues či folk. Fanoušky si získal propracovanými texty, ve kterých zrcadlí pochybnosti o sobě samém a zamýšlí se nad svou minulostí. Velký úspěch pro něj znamenalo už jeho debutové album „Home Again“, díky kterému si v roce 2012 vysloužil nominaci na prestižní ocenění Mercury Prize. Druhou nominaci obdržel v roce 2020 za album „Kiwanuka“, tu už proměnil ve výhru.

Kosheen

Kapela Kosheen působí na hudební scéně už 25 let. Její hudba nese prvky drum & bassu, trip hopu, elektroniky a popu. K příležitosti krásného výročí si přichystala speciální show „25 years of Kosheen“, kterou předvedla na rozsáhlém britském a australském turné. Exkluzivně ji přiveze také na Metronome Prague, takže jestli patříš k fanouškům téhle bristolské kapely, rozhodně si to nenech ujít. Uslyšíš hity jako „Catch“, „Addict“, „Harder They Fall“ nebo „Tightly“.

Paulie Garand, Annet X a další

Návštěvníci Metronome Prague nezůstanou ochuzeni ani o české interprety. Ve čtvrtek vystoupí třeba Lenny, James Cole & Live Band, Michael Kocáb a November 2ND. V pátek Annet X & NobodyListen, Sofian Medjmedj & Friends, Jay Delver, Rohony nebo Circus Ponorka & Deep Blue Sea Orchestra. V sobotu Lake Malawi, We Are Domi, Saxofrancis či Paulie Garand.

Jídlo i pro vegany a bez front

Program je nabitý a po koncertech často vyhládne, ale i o to se pořadatelé postarali. Na festivalu bude připravena food zóna s nabídkou masových, vegetariánských i veganských jídel. K dispozici jsou také varianty pro lidi s potravinovými alergiemi. Stánků je dost, čímž by se měly eliminovat dlouhé fronty. Jídlo je navíc připravované tak, aby se dalo pohodlně jíst vestoje nebo během přecházení mezi stagemi. Samozřejmě si tam můžeš dát i něco dobrého k pití, v nabídce bude pivo, víno, drinky i nealko nápoje. Celý festival je cashless, hotovost tak můžeš nechat doma.

Když to shrneme, zní nám to jako super víkend, takže nakupuj vstupenky a nezapomeň dorazit. Metronome Prague startuje už ve čtvrtek 20. června.

vstupenky na metronome prague
Metronome Prague, festival
Zdroj: Metronome Prague/ volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse