Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2024 v 17:22
Čas čtení 1:06
Veronika Ábelová

Nový český film s Terezou Ramba boří rekordy. V kinech překonal i Barbie

Nový český film s Terezou Ramba boří rekordy. V kinech překonal i Barbie
Zdroj: Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY
Uložit Uložené

Tento víkend měl v kinech premiéru Zápisník alkoholičky režiséra Dana Svátka. Snímek s Terezou Ramba zaznamenal u diváků obrovský zájem a stal se českým filmem s nejsilnějším premiérovým víkendem letošního roku.

Do českých kin o víkendu zavítalo 104 646 diváků. To je o něco více než u loňského Oppenheimera nebo Barbie. Společně s premiérou byla spuštěna i dobročinná aukce, jejíž výtěžek bude věnován Lince bezpečí a ženám závislým na alkoholu. Režisérem úspěšného filmu je Dan Svátek, který už v minulosti natočil Úsměvy smutných můžu z prostředí alkoholické léčebny.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře máš nakoukané filmy Tima Burtona? KVÍZ: Jak dobře máš nakoukané filmy Tima Burtona? 15. července 2024 v 16:00

Zápisník alkoholičky se věnuje často přehlíženému případu ženského alkoholismu. Nelehkou roli ženy závislé na alkoholu ztvárnila úspěšná herečka Tereza Ramba. Film je natočen podle blogu psaného Michaelou Duffkovou, která si závislostí sama prošla. V Zápisníku alkoholičky hraje kromě Ramba i Martin Finger, Miroslav Hanuš, Jan Plouhar nebo Oskar Hes.

„Pro mě je ten film ještě něco jiného než pro diváka. Když ho vidím, vrací mě to do všech těch událostí. Je to těžké, ale ve chvíli, kdy mě to jako člověka, o kterém to je, do těch situaci vrací, je to ukazatelem toho, jak moc je ten film dobře udělaný a autentický. Terka podala tak uvěřitelný výkon, že i moje rodina mě v ní viděla,“ řekla autorka blogu Michaela Duffková. Film se věnuje tématu žen závislých na alkoholu a jejich pokusu o abstinenci. Hlavní hrdinka filmu se rozhodne podstoupit léčbu a bojovat se svými démony.

Nevídaný výkon podala Tereza Ramba, která si kvůli své roli vyholila část vlasů. „Vůbec se mi nechtělo, ale cítila jsem, že je to potřeba. Dan je úžasný režisér. Netlačí na vás, ale v podstatě vždycky dostane, co chce. Já byla šťastná, že mi vlasy konečně dorostly, ale zároveň je pro mě práce důležitější než paráda, to je asi jasný,“ řekla Ramba. Film měl premiéru 11. července a vypadá to, že jeho autentičnost si diváky získala.

Domů
Sdílet
Diskuse