Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2024 v 23:06
Čas čtení 0:48
Ondřej Mrázek

Zemřel majitel jednoho z nejznámějších hlasů na světě. Hvězdě Lvího krále a Star Wars bylo 93 let

Zemřel majitel jednoho z nejznámějších hlasů na světě. Hvězdě Lvího krále a Star Wars bylo 93 let
Zdroj: Lucasfilm
FILMY A SERIÁLY STAR WARS
Uložit Uložené

Ve věku 93 let zemřel legendární americký herec James Earl Jones.

James Earl Jones, uznávaný herec, který namluvil Darth Vadera ve Star Wars nebo Mufasu ve Lvím králi a hrál ve filmu Hřiště snů, Vysoká hra patriotů, Cesta do ameriky či mnoha dalších, zemřel ráno amerického času ve svém domě ve státě New York. Vítězi EGOT (držitel cen Emmy, Grammy, Oscar a Tony) bylo 93 let.

Doporučeno
Z ukázky na nový horor ti bude běhat mráz po zádech. Po Neviditelném se do kin vrací další legendární monstrum Z ukázky na nový horor ti bude běhat mráz po zádech. Po Neviditelném se do kin vrací další legendární monstrum 7. září 2024 v 11:47

Jones byl všeobecně považován za jednoho z nejlepších světových divadelních a filmových herců. Na kontě má dvě ceny Primetime Emmy, cenu Grammy, tři ceny Tony a v roce 2012 mu byl udělen čestný Oscar.

Jeho pravděpodobně nejznámější hlasová role byla Darth Vader v původní trilogii Star Wars. Ikonického záporáka s dýchacími problémy si zopakoval ještě ve filmech Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (2005) a Rogue One: Star Wars Story (2016).

Když se ho v roce 2014 deník The New York Times zeptal, jak se mu podařilo vybudovat takto dlouhotrvající kariéru, Jones s pokorou odpověděl: „Tajemství spočívá v tom, že nikdy nesmíte zapomenout na to, že jste jen herec a že žádná role není vaše poslední, žádná není nejlepší a žádná není nejhorší. Sám sebe stále považuji za začátečníka v oboru.“

Domů
Sdílet
Diskuse