Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2024 v 7:46
Čas čtení 0:44
Radoslava Juračková

Češi postavili funkční auto z Lega! Na závodní okruh ho vzal závodník F1

Češi postavili funkční auto z Lega! Na závodní okruh ho vzal závodník F1
Zdroj: McLaren/propagační materiál
TECH LEGO
Uložit Uložené

Vývoj trval téměř rok a vůz poskládali z více než 300 tisíc kousků.

Vůz z Lega vznikl ve spolupráci s výrobcem sportovních automobilů. Jedná se o repliku modelu P1 značky McLaren. Vůz nově prošel testem a je plně funkční. Otestoval ho Lando Norris, který za McLaren soutěží ve Formuli 1.

Doporučeno
Marka lego baví i živí: „Cena lega roste i víc než zlato. Můj největší model má cenu jako malý dům, jde o miliony“ Marka lego baví i živí: „Cena lega roste i víc než zlato. Můj největší model má cenu jako malý dům, jde o miliony“ 23. února 2024 v 8:00

„Idea spočívá v tom, že chceme vytvořit repliku auta McLaren P1 v plné velikosti. Stále se snažíme posouvat hranice, abychom zjistili, co lze udělat,“ popsal ambici vývojářů před testem Lubor Zelinka, který je designovým manažerem firmy Lego.

 
 
 
Zobrazit tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

A post shared by LEGO (@lego)

Norris model na dráze dlouhé 5,9 km otestoval a zhodnotil, že se mu řídí dobře. V autě ze stavebnice dokázal řídit plynule a bez jakýchkoli problémů. Jak píše portál Carmag, vůz se skládá z 342 817 kousků Lega. Na výrobě se podílelo 23 odborníků z obou firem. Celý vývoj auta trval 347 dní. Navíc museli tvůrci pro potřeby auta navrhnout téměř 400 nových komponentů stavebnice.

Celé dílo je výsledkem pilné práce českých stavitelů. McLaren P1 v životní velikosti totiž sestavil tým specialistů v Česku pod vedením zmíněného designéra Lubora Zelinky. Další ostré kilometry už ale nepřidá, stane se součástí výstavní expozice.

Domů
Sdílet
Diskuse