Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
včera 27. září 2024 v 17:00
Čas čtení 2:16
Ondřej Mrázek

Na co koukat o víkendu: Pitt a Clooney společně ve filmu a hvězdně obsazený český seriál

Na co koukat o víkendu: Pitt a Clooney společně ve filmu a hvězdně obsazený český seriál
Zdroj: Apple TV+
FILMY A SERIÁLY CANAL+ MAX NETFLIX PROGRAM APPLE TV+
Uložit Uložené

Jakým peckám bys měl*a věnovat pozornost během posledního zářijového víkendu?

V době, kdy jsme přehlcení streamovacími službami a jejich nabídkou, je občas docela náročné vybrat, na co se vlastně má člověk podívat. Samotné služby to řeší tak, že ti doporučí to, na co koukají ostatní. Jak ale často píšeme, to mnohdy ještě nezaručí kvalitu, možná spíš naopak.

Pokud si tedy chceš alespoň tento víkend vychutnat ve společnosti dobrých filmů a seriálů, připravili jsme pro tebe nyní pár tipů, které by nejen podle nás měly stát za to.

Doporučeno
VIDEO: Ženský John Wick přichází. Nový film s Anou de Armas tě vrhne zpátky do světa nájemných vrahů VIDEO: Ženský John Wick přichází. Nový film s Anou de Armas tě vrhne zpátky do světa nájemných vrahů 27. září 2024 v 10:31

Vlci (Apple TV+)

Už je to pěkných pár let, co se naposledy George Clooney a Brad Pitt společně objevili v nějakém filmu. A zatraceně nám to chybělo! V novince od Applu natočené režisérem posledních Spider-Manů Jonem Wattsem se objeví v rolích chlápků, kteří pomáhají „řešit problémy“. Háček spočívá v tom, že zpravidla pracují sami. Jakmile se tak ocitnou jednoho večera na stejné adrese, okamžitě poznají, že je něco špatně.

Film má aktuálně na serveru Rotten Tomatoes 72 % kladných recenzí od kritiků a 65 % pozitivních hodnocení od diváků, mělo by se tedy jednat o nadprůměrnou podívanou plnou hlášek, akce a snad i napětí a zábavy. Ono ale možná bohatě bude stačit charisma těch dvou chlapíků v popředí.

Stopáž: 108 minut
Režie: Jon Watts
Hrají: Brad Pitt, George Clooney, Amy Ryan, Austin Abrams, Poorna Jagannathan
Doporučeno
VIDEO: První trailer na druhou řadu The Last of Us je venku. Emoce v něm jedou na maximum VIDEO: První trailer na druhou řadu The Last of Us je venku. Emoce v něm jedou na maximum 26. září 2024 v 17:46

Dcera národa (CANAL+)

Už tuto neděli 29. září dorazí na videotéku CANAL+ nová minisérie od režiséra Úsvitu Matěje Chlupáčka, která vypráví příběh Zdeňky Havlíčkové, dcery Karla Havlíčka Borovského. Seriál je tak zasazený do období národního obrození v druhé polovině 19. století, a jak už je tak u tvůrců zvykem, je poměrně progresivním a moderním pohledem na problematiku tehdejší společnosti.

Vizuální koncept seriálu v pojetí režisérů Cristiny Groșan a Matěje Chlupáčka nabídne inovativní styl s využitím moderní hudby, dynamických pohybů kamery či současného jazyka. Na tvorbě se kvůli tomu podílelo taky několik zahraničních tvůrců. Natáčení minisérie probíhalo v Novém Městě nad Metují, Jaroměři, Praze a Jaroměřicích nad Rokytnou.

Počet epizod: 6
Minutáž: 30 minut
Režie: Matěj Chlupáček, Cristina Groșan
Hrají: Antonie Formanová, Jiří Langmajer, Jan Vlasák, Vladimír Javorský, Leoš Noha
Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš kultovní seriál Ztraceni? KVÍZ: Jak dobře znáš kultovní seriál Ztraceni? 26. září 2024 v 7:00

Tohle nikdo nechce (Netflix)

Nová svérázná romantická komedie od scenáristky Erin Foster v níž hrají Kristen Bell a Adam Brody je čerstvě k dispozici na Netflixu a sleduje nepravděpodobný milostný příběh agnostické moderátorky podcastu zaměřeného na sexuální témata a čerstvě svobodného rabína.

První reakce na seriál jsou velmi pozitivní, koneckonců už trailer sliboval neotřelou zábavu se sympatickými herci, slušným scénářem a vtahující chemií. Pokud tedy máš chuť na něco romantického, pravděpodobně tenhle víkend nenarazíš na nic lepšího.

Počet epizod: 10
Minutáž: 22 až 32 minut
Režie: Greg Mottola, Karen Maine, Lawrence Trilling
Hrají: Kristen Bell, Adam Brody, Timothy Simons, Jackie Tohn, Justine Lupe

Rozzum v divočině (v kinech)

No a na závěr jedna malá pozvánka do kin. Tam totiž čerstvě přistál dojemný animák o robotovi, který skončí sám v lese, kde se bude muset postarat nejen o sebe, ale také o své čerstvě nalezené přátele. A ohlasy na tuto novinku jsou doslova extatické!

Na tuzemské ČSFD má v tuto chvíli animák 92 %, což je jedno z nejlepších hodnocení v rámci žánru za poslední roky. Chválený je ovšem i v zahraničí a taky u kritiků, kteří jej už nyní tipují na vítěze Oscara za Nejlepší animovaný film roku. Pakliže si chceš tedy užít ještě relativně teplého počasí a rád*a bys třeba procházku spojil*a následně s návštěvou kina, tohle je ten ideální podzimní film pro všechny.

Stopáž: 101 minut
Režie: Chris Sanders
Hrají: Lupita Nyong'o, Pedro Pascal, Stephanie Hsu, Mark Hamill, Catherine O'Hara
Domů
Sdílet
Diskuse