Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2024 v 8:15
Čas čtení 1:39
Ondřej Mrázek

Nová sci-fi pro mladé s Joey King ovládla Netflix. Ty se jí radši vyhni

Nová sci-fi pro mladé s Joey King ovládla Netflix. Ty se jí radši vyhni
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY
Uložit Uložené

Nová young adult sci-fi Oškliví je v současnosti nejsledovanějším filmem na Netflixu. Kritici i diváci před ní však varují.

Žánr young adult (ve zkratce YA) to v posledních letech nemá úplně jednoduché. Doby Harryho Pottera, Hunger Games nebo Stmívání už jsou dávno pryč, a poslední taková série, která měla své kvality a zároveň zaznamenala úspěch i v kinech, byl Labyrint. Jejich místo časem nahradily komiksové filmy a dnes už to až na pár výjímek zkouší tvůrci s tímto žánrem především na streamovacích službách. A ani tam to není žádná hitparáda.

Příkladem budiž novinka Netflixu Oškliví od režiséra McG. Ten pro streamovacího giganta v minulosti natočil dvě velice povedené teen horororové komedie Chůva na zabití a Chůva na zabití 2, jeho nejnovější příspěvek do žánru YA má ovšem k povedenému velmi daleko. 

Doporučeno
Bude tohle nový Voldemort? Tvůrci seriálového Harryho Pottera údajně chtějí velké jméno Bude tohle nový Voldemort? Tvůrci seriálového Harryho Pottera údajně chtějí velké jméno 16. září 2024 v 15:01
Doporučeno
Další potíže pro Meghan Markle? Ke svým zaměstnancům se má chovat jako diktátorka Další potíže pro Meghan Markle? Ke svým zaměstnancům se má chovat jako diktátorka 16. září 2024 v 16:21
Doporučeno
Nejlepším seriálem roku se stalo drama se samuraji. Netflix bodoval se Sobíkem Nejlepším seriálem roku se stalo drama se samuraji. Netflix bodoval se Sobíkem 16. září 2024 v 9:45

Tady nové Hunger Games nehledej

Genericky zpracovaná adaptace knižního románu vypráví o dívce Tally, která žije v ne tak vzdálené budoucnosti, kdy svět přišel takřka na pokraj zničení. Aby tomu vědci zabránili, vyvinuli speciální operaci, kterou lidé podstoupí po dovršení 16 let, aby se stali tzv. „perfektními“. Cílem je dosáhnout dokonalosti, aby si nikdo nic nezáviděl. A i když budeme úplně ignorovat samotnou toxickou podstatu takové premisy, ve filmu to v zásadě znamená, že dokonalí lidé vypadají jako Barbie a Ken po dvaceti plastických operacích. Čili ne dobře.

Nezajímavý svět, laxní záporáci, slabé herecké výkony, mizerná a místy směšná akce, to všechno bohužel vystihuje snímek, který v posledních dnech vystřelil na Netflixu až na první místo nejsledovanějších filmů. Na serveru Rotten Tomatoes mu kritici mezitím udělili skóre 19 procent s průměrnou známkou 3,3 z 10. Čeští a slovenští diváci a divačky mu pak na ČSFD dávají o něco vyšší hodnocení, v době psaní u něj svítí 43 procent.

Jak film hodnotí diváci?

„Od novinky režiséra McGho jsem si mnoho nesliboval, takže vyloženě nejsem zklamaný. Problém Ošklivých netkví v tom, že jde o další příspěvek z ranku young adult sci-fi snímků. Oškliví mají problém v tom, že nepřináší vůbec nic nového,“ napsal uživatel Disk.

Doporučeno
Tento Netflix hack ti usnadní vyhledávání. S tajnými kódy najdeš filmy, ke kterým se jinak dostaneš jen stěží Tento Netflix hack ti usnadní vyhledávání. S tajnými kódy najdeš filmy, ke kterým se jinak dostaneš jen stěží 3. září 2024 v 11:00

„Najviac ma sklamalo načrtnutie sveta o ktorom sa skoro nič nedozvieme a to čo nám povedia, je k smiechu. Záver doširoka vykopol dvere pre pokračovanie. Neviem či bude a či si ho pozriem. Je mi jedno ako budú osudy tých plochých postáv pokračovať,“ pak uvedl ve svém komentáři uživatel Lacike.

Tenhle snímek ti tedy doporučit nemůžeme, nicméně hned na druhém místě sledovanosti se udržel thriller Rebel Ridge s Aaronem Pierrem, který je naopak chválený a velice, velice zdařilý. Jestli máš chuť na něco pomalejšího, dobře vygradovaného a velmi, velmi nápaditého, rozhodně mrkni raději na to.

Zpět
Sdílet
Diskuse