2. místo
Druhým nejhorším jídlem je pro lidi z ciziny rybí polévka. „Tato vydatná rybí polévka se obvykle vaří z kapří hlavy, kostí a vnitřností, zatímco tělo se smaží a podává se jako hlavní chod. Rybí polévka, která je základem každé české domácnosti, se často zdobí velkým množstvím čerstvé petrželky a doporučuje se podávat ji teplou,“ popisuje TasteAtlas.
![rybí polévka](https://refstatic.sk/article/dd8067cd7e642b34864d.jpg?is=1200x2000&s=947c7c42f4c72f277b0a6a5426411d2ac056aecd942c9e569037846a1844e93b)
1. místo
První příčku a označení „nejhnusnější české jídlo podle turistů“ si pak kupodivu vysloužila jiná polévka. A to konkrétně chlebová. Tento jednoduchý český pokrm připravovaný ze starého chleba, vody, cibule a různých druhů koření má občas ještě rafinovanější verzi s jíškou, kdy může obsahovat i ochucené vývary nebo různou kořenovou zeleninu.
![cibulačka, chleba](https://refstatic.sk/article/af88dc4108f62c2ae05d.jpg?is=1200x2000&s=a1151807970af2d76bd479fc8abace798b46928dcce9513cae5078c58272c42b)
Dočetl jsi celý článek
Strana 4 z 4