Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 25. října 2024 v 10:24
Čas čtení 0:32
Vincenc Novák

Sex ve filmech už mladé neláká. Chtějí vidět spíše přátelství, tvrdí nová studie

Sex ve filmech už mladé neláká. Chtějí vidět spíše přátelství, tvrdí nová studie
Zdroj: Pexels/cottonbro/volně k užití
FILMY A SERIÁLY FILM SEX
Uložit Uložené

Dospívající diváctvo doufá, že více hollywoodských hvězd zůstane na obrazovkách oblečených. Přejí si, aby se ve filmech a seriálech objevovalo více postav, které jsou v platonických vztazích.

S novými poznatky přišla studie Center for Scholars & Storytellers v Los Angeles, které se zúčastnilo okolo 1 500 respondentů ve věku od 10 do 24 let. Až 63,5 procent z nich uvedlo, že dávají přednost tomu, aby se příběhy místo sexu zaměřovaly spíše na přátelství. Podle 62,4 procent dotázaných není sex jako prostředek zápletky vůbec potřeba.

Doporučeno
Nicole Kidman musela několikrát přerušit natáčení nového erotického thrilleru. Nechtěla předstírat další orgasmus Nicole Kidman musela několikrát přerušit natáčení nového erotického thrilleru. Nechtěla předstírat další orgasmus 24. října 2024 v 9:27

„Mladí lidé jsou unaveni sledováním stále stejných zastaralých a nerelevantních romantických tropů na obrazovce,“ říká ředitelka výzkumu v centru Alisha J. Hines, podle níž chtějí dospělí a mladí dospívající na obrazovkách vidět autentičtější příběhy.

Erotické filmy kdysi bývaly populárním žánrem, v uplynulé dekádě však jejich popularita poklesla a Hollywood do jejich výroby investoval méně peněz. V posledních měsících se však na obrazovky opět dostává více sexuálního obsahu. Podle výsledků studie však budou muset tyto filmy a seriály přilákat spíše starší publikum.

Domů
Sdílet
Diskuse