Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2015 v 14:26
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

První 4 epizody 5. série Game of Thrones unikly na internet. Položí to seriál na lopatky?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Premiéra 5. série populárního seriálu je za dveřmi. Internetoví piráti nám však zkazili všechnu srandu a vypustili první čtyři díly na internet.

Hra o trůny je jedním z nejpopulárnějších seriálů současnosti. K tomu se však bohužel vážou i neblahé důsledky pro celou show. Už v minulosti se show stala terčem nenechavce, který si chtěl užít svých pět minut slávy na internetu. Ano, řeč je o uniklém traileru, který kdosi natočil na mobil a video pak hodil na YouTube. Ovšem oproti tomu, co se stalo dnes brzy ráno, jde o slabý odvar. Přibližně v 04:00 CET se na internetových serverech určených ke sdílení začaly objevovat první epizody nadcházející 5. série. Především přes populární torrent, kde jde o jednoznačně nejstahovanější událost dne. Na internetu se momentálně šíří první čtyři epizody (v běžné televizní kvalitě 480p). Leaker u jednoho ze svých uploadů poznamenal, že čtvrtá epizoda je pro dnešek finálním uploadem a naznačil, že další díly možná budou následovat.

Chtěli bychom vyzvat naše čtenáře, aby nepodlehli lákavé vidině maratonu čtyř epizod po sobě a počkali si na oficiální premiéru v TV. Ne proto, že chceme působit jako nějací šiřitelé dobra, ale protože podobný únik může dramaticky zahýbat s výdělečností seriálu. No kdo by zapínal telku kvůli epizodě, kterou už viděl dvakrát čtrnáct dní předtím? Je nepravděpodobné, že by toto internetové šíření položilo celý seriál na lopatky, ale stále je tu alarmující zpráva leakera, že další díly mohou následovat. To už by byl pořádný průser průšvih. To, co se stalo, můžeme s klidem přirovnat k úniku Expendables 3 ještě před premiérou, což stálo filmaře několik milionů

A teď pár příjemnějších informací na závěr. Pro ty diváky, kteří nepropadnou pirátství, nebo prostě neumí s torrenty, máme skvělou zprávu. V rámci chystané premiéry (té legální) budou moct v pondělí 13. dubna (apríl) sledovat kanály HBO a HBO HD i diváci, kteří je nemají předplacené. Všichni významní čeští a slovenští operátoři tak zpřístupní kanál HBO pro všechny televizní diváky. Zpřístupnění začíná už v 17:35 filmem Kráska a zvíře a končí ve 21:30. Samotná první epizoda Hry o trůny začíná přesně ve 20:00 a bude trvat klasických 60 minut. Vysílání pochopitelně proběhne v originálním jazyce s titulky. Dáš přednost oficiální premiéře, nebo si epizody stáhneš z netu? Pevně věříme, že si všichni zvolíte první možnost.

Domů
Sdílet
Diskuse