Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2015 20:58
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Výsledky RBMA Bass Camp Prague jsou zde. Z kolaborace vznikla kompilace

REFRESHER
Uložit Uložené

Hudbu od 15 talentovaných Čechů a Slováků můžeš stahovat a poslouchat už nyní.

Když se naši mladí nejtalentovanější hudebníci spojí, na pár dní se zavřou do studia a spolupracují, vznikají zajímavá díla. Jména jako Řízek (Walter Schnitzelsson), Katarzia, GLGN, Tante Elze nebo Petijee mají nové tracky a dělí se o ně se světem. Z kolaborace vznikla kompilace.

Red Bull Music Academy počátkem tohoto roku, konkrétně v únoru, opět hostila projekt Bass Camp v našich končinách. 15 českých a slovenských hudebníků se věnovalo přednáškám a spolupracím v Praze. Jak to celé během RBMA Bass Campu v pražské Elektře probíhalo je zachyceno v tomto videu:

Vybraný počet mladých talentů z Česka a Slovenska ochutnal inspirativní atmosféru hudebních workshopů a přednášek od zahraničních i domácích hostů. Tři dny společně strávené ve studiích nabídly širokospektrálním umělcům prostor na nevšední kolaboraci, jejímž výsledkem je lukrativní hudební kompilace, která je právě dostupná na stahování a poslech zde.

Jedním ze zahraničních hostů byl i Thundercat, kterého jsme vyzpovídali v krátkém interview, které si můžete prohlédnout tady a teď:

Z československé scény vytasili své hudební zbraně v nahrávce Peter Kudlička aka EGA, modulární objevitel, producent elektronické hudby a digitální umělec, Esli, gospelová zpěvačka, která se přes jazz dostala až k hip-hopu, Esso, beatboxer a hudební producent, který rád experimentuje s rytmikou, syntetickými zvuky a je součástí skupiny Strike Force 1. GLGN je producent Bass Music, selektor a stvořitel slovenského vydavatelství GERGAZ, Milan Macko aka Grizzly, mladý producent, který spolu s Majslefem dokončuje první album Eden, Katarína Kubošiová aka Katarzia, autorka skladeb a textů, které zpívá a hraje na kytaru, úspěšně zastupuje slovenský girl folk rap. Kenny Rough, hudební producent, který se věnuje zvukovému masteringu, DJingu a působí také jako koncertní DJ a saxofonista Paulieho Garanda, Erik Osvald aka Keosz se kromě elektronické hudby věnuje i filmové a herní hudbě. Dále Petijee, beatmaker, jehož tvůrčí počiny vycházejí na labelech Humble Grooves i ajlávmjuzik, Řízek známý také jako Walter Schnitzelsson, jehož jméno už je na slovenské scéně zvučné. Petr Adamec aka Subject Lost je hudební producent a grafik, jehož zvuk ovlivňuje dubstep, elektronika a severský post-rock zachycen na druhém albu Expo Nova, Tante Elze je sólový projekt Veroniky Seppové, Troniq je projekt českého producenta Martina Kušky, který ve svém EP Helpless Fools klade důraz na melancholické a snové pasáže s pohledem do dětských dob, Whithe vystupuje jako producent atmosférické hudby a future garage a DJ WZ se věnuje bass music a technu, je spoluzakladatel Synthdrome, AVB crews a také působí pod pražskou partou Poison Apple.

Výsledky RBMA Bass Camp Prague jsou zde. Z kolaborace vznikla kompilace

Který track je vaším favoritem?

Domů
Sdílet
Diskuse