Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2016 14:15
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Nabité atmosférou, strašidelné a šokující. Jaké hororové hry nás čekají v roce 2016?

TECH
Uložit Uložené

Vybrali jsme několik hororovek, kterým byste jako fanoušci žánru měli věnovat pozornost.

Články o nejočekávanějších herních titulech vám přinášíme pravidelně, sem tam se objeví nějaká zajímavost, pravidelně píšeme o velkých titulech či měsíčních (nebo sezónních) releasech, ale jen málokdy píšeme o hororech. Je to tím, že tento žánr je velmi specifický a navíc se neobjeví ročně až tolik skvělých a zajímavých her, o kterých by se dalo psát. I proto jsme si pro vás připravili souhrnný článek o hororových hrách, kterých se dočkáme v tomto roce.

Outlast 2

Hororovou záležitost Outlast si oblíbilo široké obecenstvo (i díky své netradiční hratelnosti a kameře), prodeje také nebyly špatné, a tak se vývojáři a studio rozhodli pro druhou část. Ta se bude zabývat novými postavami a také místy, takže se zatím nevracíme na Mount Massive Asylum. Hra by měla vyjít na podzim tohoto roku. Oznámená byla už dříve, ale zatím z ní máme jen teaser.


Friday the 13th

Herní zpracování známé filmové série by mělo dorazit do našich mechanik a harddisků v příštích pár měsících. Autoři prozradili, že bude odkazovat na některé události v celovečerácích a také by měl být příběh o Jasonovi a podíváme se na něj interaktivní formou. Co to znamená, zatím netušíme. Co-op by měl titul také obohatit. Díky Kickstarteru se na hře usilovně pracuje a vyjde na všechny platformy. Gameplay by měl být podobný Evolve, kdy se parta hráčů postaví proti smrtícímu Jasonovi.


Allison Road

Příběh se bude odehrávat výhradně v noci, v jednom domě, s jednou postavou. Hráč se probudí jako muž bez jména a bez vzpomínek. Během 5 nocí, kdy bude cítit časový nátlak, se bude hráč muset dozvědět vše o sobě, své rodině a tajemstvích domu, ve kterém sídlí mnohé entity včetně ducha dívky jménem Lily. Hru jsme si již představili v tomto článku, takže pokud se chcete dozvědět něco více, neváhejte klikat.



Layers of Fear

Už v těchto dnech si mohou milovníci umění zahrát celkem atraktivní hororovou hru. Nejde v ní však o zombíky, vrahy či příšery. Strašit vás bude psychologické rozložení hlavní postavy, malíře. Ten se postupem hry začne chovat stále šíleněji a svět kolem něj mu přitom mizí před očima. Hrát se bude v jeho domě, který se může každým pohybem myšky (rozhlížením po okolí) bez varování změnit.

Routine

Jde o sci-fi horor zasazený do vesmíru. Z pohledu první osoby bude mít hráč za úkol prozkoumat stanici a zjistit, co se stalo s posádkou. Říká se, že půjde o mimořádně náročný titul, protože se (pravděpodobně) nebudete moci vůči nepřátelům velmi bránit a pokud zemřete, nedočkáte se žádného respawnu.


Until Dawn: Rush of Blood
Nebude to pokračování ani prequel k úžasné hororovce od Supermassive Games. Půjde o akčnější záležitost, avšak stále se spoustou strašidelného obsahu. Prostředí bude tvořit zábavní park či lesy, vkde hráč bude muset zabíjet vše, co chce zabít jeho, přičemž dojde i na záporáka z původní hry. Bude to jakýsi spin-off. Těšit se můžeme i na nějaká ta rozhodnutí ovlivňující průběh hry a samozřejmě na fakt, že půjde o VR hru pro PS4.


We Happy Few

Usmívejte se, jinak vám ukážeme, jak na to. A bude to bolet. Hra bude kombinací všeho možného a, popravdě, zaujala mě z tohoto seznamu asi nejvíc. Po zhlédnutí gameplaye máme sice dojem, že půjde více o survival akci než o horor, trailery nás ale lákají i na strašidelnější či právě napínavější složku titulu. Hratelnost zdobí RPG prvky a sbírání surovin, které se opravdu budou hodit, protože po vás jde prakticky celé město. Město zdrogované radostí (doslova). V případě, že ji nevykazujete, jste okamžitě podezřelým.


Gears of War 4

Článek zakončíme trochu netradičním výběrem. Prostřední část z hlavního obrázku, na který jste klikali, totiž pochází z Gears of War 4. Jak jistě víte, druhá a třetí část byla mnohem méně strašidelnější než ta první, no a právě k té pilotní se chtějí noví vývojáři s novou trilogií vrátit. Kromě akce, brutálnosti a snad i silného příběhu se tedy dočkáme strašidelné atmosféry. Více si o hře povíme později v samostatném článku.

Těch her bude samozřejmě více. Mluvit můžeme například o Hum, novém Call of Ctulhu, Draugen, Last Year a dalších, o kterých ale nemáme dostatek informací. Budeme si muset ještě pár měsíců počkat, možná se něco velké odhalí i na blížící se E3.

Domů
Sdílet
Diskuse