Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2016 11:03
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Samsung Galaxy A3 a A5 (2016): Kombinace kovu a skla s příznivou cenou a bez kompromisů

TECH ANDROID SAMSUNG
Uložit Uložené

Chcete-li stylový smartphone za zajímavou cenu, je tu alternativa v podobě dvou ideálních „áčkových“ kousků. Jejich doménou jsou zejména selfie fotky, špičkové displeje či výkonné procesory zajišťující rychlost a stabilitu.

Prémiové materiály a design se staly jejich charakteristickým znakem a to za cenu, po které vaše peněženka nevykrvácí. Nové smartphony Galaxy A (2016) dostaly do vínku výbavu svých starších sourozenců řady Galaxy. Nadstandardní jsou ale displeje. V případě A3 (2016) je to 4,7palcový HD Super AMOLED (1280x720)A5 (2016) disponuje 5,2palcovým FHD Super AMOLED displejem (1920x1080). Oba jsou pokryty vysoce odolným sklem Gorilla Glass 4 zasazeným do pevného kovového rámu, ať už z přední nebo ze zadní strany. Zkrátka „stylovka“, jak se patří. Odolné sklo zároveň zajišťuje jejich efektivní ochranu před nechtěným poškrábáním. Kombinace kovu, skla a tenkého designu je navíc příjemná na dotek.

Jelikož dnešní smartphony už dávno nejsou jen o telefonování, oba modely mají i špičkové fotoaparáty, které zajistí zachycení i těch nejbizarnějších fotek a videí. Přední fotoaparát má rozlišení 5 Mpix, zadní 13 Mpix. Díky světelnosti na úrovni F 1.9 jsou fotografie a videa mimořádně ostré. A5ka je dokonce vybavena optickou stabilizací, která tvorbu čistých a kvalitních fotek bez rozmazání i za špatných světelných podmínek ještě více umocňuje. K fotoaparátu se lze dostat jednoduchým dvojklikem na tlačítko Domů za méně než sekundu. A protože žijeme v době sociálních sítí, k dispozici je propracovaná funkce Široké Selfie. Umožňuje, že se do záběru vejde více lidí než obvykle, takže už žádné poloviční hlavy nehrozí. Pouze že by to byl váš záměr. A aby fotografie byla vždy perfektní, protože ne všichni máme šikovné prsty a umíme se přesně trefit na tlačítko spouště, pomůže k její zachycení funkce Ovládání gesty. Stačí, když ukážete „high five“ a stylová fotografie je realitou . Takže už se nedivte, když uvidíte na smartphone mávající turisty.

Samsung Galaxy A3 a A5 (2016): Kombinace kovu a skla s příznivou cenou a bez kompromisů

S novými Galaxy A už nebudete čekat na uploadování fotografií a videí. Postarají se o to výkonné procesory - čtyřjádrový v případě A3 a až osmijádrový u A5. Díky nim jsou o poznání svižnější a umožňují i efektivní multitasking. Častému hledání elektrické zásuvky se vyhnete díky slušné výdrži baterií - 2300 a 2900 mAh. K nižší spotřebě přispěl i vyladěný software, takže i náročný den je nerozhází. Pokud byste byli i celý den na chatu s kamarády (rozuměj platformu na písemnou komunikaci), nebo sledovali své oblíbené klipy na YouTube a potrápili tak baterii, díky rychlému nabíjení implementovanému v A5 se za 104 minut dostanete z 0 na 100%.

Doporučeno
Samsung představil tři zařízení, která by ti neměla chybět ve sbírce. Co najdeš v řadě Galaxy FE? Samsung představil tři zařízení, která by ti neměla chybět ve sbírce. Co najdeš v řadě Galaxy FE? 7. listopadu 2023 11:30

Nudí vás placení kreditkou a chcete platit stylově? S „Áčkami“ a díky technologii NFC to dáte na pána. Takže při nejbližším placení můžete machrovat před pokladní. Předvádět se můžete i při zabezpečení. Nová A5 má snímač otisků prstů, který zajistí, že se k vašim cool fotkám a videím dostanete pouze vy. No a z barev bílá, černá, luxusní zlatá nebo dívčí růžová si vyberou snad všichni.

Samsung Galaxy A3 a A5 (2016): Kombinace kovu a skla s příznivou cenou a bez kompromisů
Domů
Sdílet
Diskuse