Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2016 16:00
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Revoluční český přístroj proti akné sklidil úspěch i v zahraničí. Vědci chtějí začít léčit i lupénku či popáleniny

TECH BRNO ČESKO
Uložit Uložené

Tisíce spokojených zákazníků po celém světě a čeští vědci ani zdaleka neskončili.

Když jsme ještě před necelým rokem psali o českém přístroji Face-Up proti akné, který se chlubil 90procentní úspěšností a viditelnými výsledky v průběhu několika týdnů, někteří čtenáři byli skeptičtí. Profesor Ivan Rampl ale už tehdy dobře věděl, že jeho přístroj fungující na principu impulsního magnetického pole má šanci uspět, a to nejen v našich končinách. Na český trh se přitom dostal teprve na konci roku 2014 a o několik dalších měsíců později už slavil kulatou 1000. objednávku, která pouze předznamenala to, co se bude dít v následujícím období. Možná nejzajímavější na celém přístroji je to, že žádné jiné zařízení pracující na podobném principu bychom ve světě nenašli. Face-Up přitom zaujal nejen domácí zákazníky, ale zanedlouho expandoval i na zahraniční trhy a dnes se může pochlubit více než třiceti tisíci spokojenými uživateli v Česku, na Slovensku, ale i v exotičtějších zemích jako Thajsko, Vietnam, Itálie či dokonce Spojené arabské emiráty.


Čeští odborníci se spokojeně usmívají, když se jim vracejí pozitivní ohlasy na jejich neobvyklý přístroj, o jakém do té doby svět ještě nikdy neslyšel. Fakt, že by Face-Up mohl pomoci tisícům nejistých lidí trpících akné, pochopily české úřady ještě v jeho začátcích, když mu odkleply grant ve výši 16 milionů korun a zejména díky němu ho mohl tým v čele s Ivanem Ramplem dotáhnout do úspěšného konce. Medicínské testování pak dalo za pravdu tomu, že přístroj viditelně pleť ozdraví již za několik týdnů, avšak Češi svou technologii nechtějí zanechat pouze v jednom přístroji. Impulsní magnetické pole sice úspěšně bojuje s akné, ale podle českého týmu má potenciál i pro léčbu dalších kožních onemocnění a problémů jako například psoriáza (lupénka).

Doporučeno
„Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty 19. dubna 2024 8:00

Většina uživatelů potvrdila zmírnění akné již po zhruba týdnu používání, i když je možné, že se v prvních dnech naopak akné zvětší, což je ale přirozenou součástí hojivého procesu. Přístroj Face-Up přitom efektivně nebojuje pouze s nejčastější formou akné, a tedy akné papulosa, ale pomáhá i při vážnějších formách a zkušenosti dokazují, že během pár dní od začátku užívání akné zmizí a tvář pak zůstane hladká a přesně taková, jak by si nejeden mladší či starší člověk přál. Zrychlený metabolismus kožních buněk pak nejenže odstraňuje samotné akné, ale snižuje i tvorbu kožního mazu a vytváří lepší podmínky pro hydrataci pleti, která pomáhá pleť zpružnit a odstraňovat nepatrné nerovnosti.

Revoluční český přístroj proti akné sklidil úspěch i v zahraničí. Vědci chtějí začít léčit i lupénku či popáleniny
Zdroj: Face-Up

Nepříjemným kožním onemocněním přitom podle odhadů trpí přibližně dvě procenta celkové světové populace, a přestože je psoriáza natolik rozšířená, medicína na ni ještě nenašla skutečně účinný lék. Lékaři doporučují například návštěvu Mrtvého moře, ale Ramplům tým věří, že v průběhu několika měsíců či let doladí potřebné detaily a do světa vypustí zařízení, které se od přístroje Face-Up na léčbu akné nebude příliš lišit, ale využívat bude ultrafialové záření namísto červeného. Přestože financování prostřednictvím státních grantů bude možná ještě komplikované, Ramplův tým chce pokračovat ve výzkumu a prodeji svých přístrojů i nadále, dokonce si za pár let troufají na to, že by vlastní metodou mohli urychlovat hojení popálenin či různých jiných poranění na kůži. A my jim držíme palce.

Nový přístroj od českého týmu by mohl léčit například i lupénku

Revoluční český přístroj proti akné sklidil úspěch i v zahraničí. Vědci chtějí začít léčit i lupénku či popáleniny
Zdroj: img.webmd.com

Tvář člověka po dvou týdnech používání ukazuje pozitivní vliv přístroje

Revoluční český přístroj proti akné sklidil úspěch i v zahraničí. Vědci chtějí začít léčit i lupénku či popáleniny
Domů
Sdílet
Diskuse