Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2016 0:24
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Měl zemřít v roce 2004, ale ve skutečnosti ho unesla Severní Korea a učil samotného Kim Čong-una. David má dokonce již dvě děti

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kam se ve skutečnosti poděl David?

Děti postupně rostou, roztahují svá křídla a postupem času dostanou chuť vyletět z rodného hnízda a vydat se poznávat svět. Po střední škole odejdou na univerzitu, nebo začnou pracovat v jiném městě a rodiče, i když smutní, si uvědomí, že jejich dítě je již dospělým člověkem a potřebuje je čím dál méně a méně. Matka s otcem se však o své ratolesti budou navždy strachovat a o to více v době, kdy se vydávají na dobrodružné cesty na druhý konec světa, jak tomu bylo i v případě amerického studenta Davida Sneddona ze státu Utah. 

Měl zemřít v roce 2004, ale ve skutečnosti ho unesla Severní Korea a učil samotného Kim Čong-una. David má dokonce již dvě děti
Zdroj: helpfinddavid.com

Psal se rok 2004 a David Sneddon, tehdy student Brigham Young University v rodném USA, se vydal na výlet do Číny. V srpnu téhož roku měl David zdolávat turistické výzvy v malebném kaňonu Tiger Leaping Gorge, jenže od 14. srpna, kdy ho viděli naposledy vycházet z restaurace nedaleko kaňonu, o něm nebyly žádné zprávy ani informace a David byl dokonce označen za mrtvého. O necelé dva týdny později se měl střetnou se svým bratrem na letišti v Jižní Korei, ale na střetnutí nikdy nedorazil a okamžitě po něm bylo vyhlášeno pátrání. Čínská strana začala vyšetřování jeho zmizení a nakonec usoudila, že David pravděpodobně zemřel někde v kaňonu, avšak tělo se nikdy nenašlo, a tak jeho rodiče v koutku duše celých 12 let věřili, že jejich syn žije a po zveřejnění nejnovějších informací to zřejmě je i pravda.

 

David se možná i vydal na tůru do kaňonu, ale domů nikdy nedorazil proto, že ho s největší pravděpodobností po cestě unesli muži ze Severní Koreje. Příběh jako z akčního filmu plného konspiračních teorií zde však ani zdaleka nekončí, protože David nebyl unesen jen tak z rozmaru. Podle zveřejněných informací si ho Severokorejci vybrali kvůli znalosti korejštiny, ke které se dostal během působení na mormonské misi v Jižní Koreji a taktéž i rodné angličtiny. A neuvěříš nám asi ani to, že angličtinu měl v Severní Koreji učit nikoho jiného než samotného Kim Čong-una, který však v té době nebyl vůdcem KLDR, ale jen nástupcem svého otce. Kim Čong-un dostával již v dětství kvalitní vzdělání, vždyť studoval ve Švýcarsku, a tak není divu, že do svých služeb potřeboval dostat i zahraničního tutora, který by ho vzdělával před nástupem do čela KLDR. 

Měl zemřít v roce 2004, ale ve skutečnosti ho unesla Severní Korea a učil samotného Kim Čong-una. David má dokonce již dvě děti
Zdroj: helpfinddavid.com

Když jsme vzpomínali, že Davidovi rodiče nikdy neuvěřili verzi se smrtí jejich syna, tak jsme si nevymýšleli, protože jeho otec s matkou po celou tu dobu burcovali své okolí a dokonce chodili po Jižní Koreji, Číně a Japonsku. Dostali se i do oblasti, kde měl jejich syn zmiznout, rozdávali letáky s jeho podobiznou, doufajíc, že se čirou náhodou najde někdo, kdo ho v ten osudný rok viděl a dokázal by jim říct, co se mu skutečně stalo. Jejich snaha vyšla vniveč a nedozvěděli se vůbec nic nového, jenže získali na svoji stranu alespoň několik amerických politiků. Ti začali vyvíjet úsilí, aby se Spojené státy americké pokusily o Davidově osudu zjistit pravdu a ve světle posledních zpráv padlo rozhodnutí započít v Severní Koreji pátrání po tomto nezvěstném muži.

Kdoví, zda ještě i dnes David vzpomíná na svoji biologickou rodinu a především rodiče, protože od jeho zmizení uběhlo již 12 let a takový dlouhý čas v izolaci mohl klidně způsobit, že již nemá chuť vracet se zpět domů. Nové informace hovoří o tom, že v současnosti David žije přímo v hlavním městě Pchjongjangu a pokračuje ve vyučování angličtiny, z Kim Čong-una však již přesedlal na místní děti. Údajně se již také stihl i oženit a zplodit dvě děti, takže kdyby se mu i s rodinnou podařilo vrátit domů, jeho rodiče by se určitě těšili z vnoučat, o kterých ani netušili. Příběh tohoto Američana tedy ještě ani zdaleka neskončil a jen čas ukáže, zda se v Severní Koreji podařilo vypátrat skutečně ztraceného Davida, nebo dostali jeho rodiče jen falešnou stopu a vymyšlený příběh. 

Měl zemřít v roce 2004, ale ve skutečnosti ho unesla Severní Korea a učil samotného Kim Čong-una. David má dokonce již dvě děti
Zdroj: helpfinddavid.com
Domů
Sdílet
Diskuse