Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2016 11:22
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Soukromý ostrov nedaleko New Yorku za 4 miliardy korun se může stát nejdražší nemovitostí v USA

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vůbec ne špatná lokalita pro tvou budoucí nemovitost.

Nedaleko města New York, ve státě Connecticut, se rozprostírá rozlehlý ostrov na kraji Atlantického oceánu s názvem Great Island. Již více než 100 dlouhých let je ve vlastnictví rodiny slavného magnáta Williama Zieglera, který v 19. a na počátku 20. století stál za obrovskou společností na výrobu prášku do pečiva Royal Baking Powder Company. Ziegler však v roce 1905 zemřel, a tak svůj soukromý ostrov společně s několika nemovitostmi zanechal rodině.
 
Ostrov s hlavní vilou a dalšími nemovitostmi využíval Ziegler jako letní sídlo a v této tradici pokračovali jeho potomci i během dalších let. Na ostrově spojeném s pevninou vlastní cestou se ukrývají dokonce i stáje pro koně, které rodina Zieglerů odjakživa miluje, a tak si potenciální nový majitel bude moci užít i zvířecí přítomnost. Hlavní sídlo dostalo jméno Villa Juliette a kdyby tě zajímalo, proč je ostrov na prodej, rodina to vysvětlila tím, že další generace Zieglerů se již přestěhovaly na různá místa a ostrov nemá kdo využívat. Ani cena, za kterou se nemovitost prodává nepatří mezi ty nejskromnější, protože rodina požaduje až 175 milionů dolarů, neboli 4 miliardy korun a pokud se za tuto cenu i prodá, stala by se nejdražší obytnou nemovitostmi, jaká se kdy prodala ve Spojených státech amerických.

 

Domů
Sdílet
Diskuse