Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. ledna 2025 v 12:15
Čas čtení 1:47
Radoslava Juračková

ŽEBŘÍČEK: Toto je 10 nejlepších káv na světě. Jaká je nejoblíbenější?

ŽEBŘÍČEK: Toto je 10 nejlepších káv na světě. Jaká je nejoblíbenější?
Diskutovat
Uložit Uložené

Káva se dá připravit na desítky způsobů. Víš však, které jsou ty nejchutnější?

Káva je jedním z nejoblíbenějších nápojů vůbec. Kofeinový nápoj pijí lidé po celém světě. Zatímco pro některé je zdrojem energie, jiní ji pijí, protože jim chutná. Mnozí se u kávy setkávají se svými blízkými a často bývá záminkou pro setkání.

Její výhodou je i to, že ji lze připravit na několik způsobů. Ne všem totiž chutná čistá káva s hořkou příchutí. Jsou lidé, kteří si nejvíce pochutnají na klasickém espressu či „turkovi“. Jiní vyhledají jemnější alternativy jako latte či cappuccino. Žebříček nejlepších káv seřadil portál Taste Atlas. Pojď se s námi podívat na deset nejlepších.

Doporučeno
Velký prosecco test: Profláknutá značka nezklamala, BIO bylo cítit starým sudem, jiné chutnalo jako ochucená soda Velký prosecco test: Profláknutá značka nezklamala, BIO bylo cítit starým sudem, jiné chutnalo jako ochucená soda 29. prosince 2024 v 11:00

10. Flat White

Tento druh má původ v Austrálii. Základem jsou dva shoty espressa a mléko. Tím, že do něj jde až dvojitá dávka kávy, má být její chuť dominantní. 

Flat White
Zdroj: Unsplash/ Jo Jo

9. Turecká káva

„Turek“ je mimořádně oblíbený i v našich končinách. Je to káva zalévaná vodou. Chuťově bývá velmi výrazná a znamenitá. Kávová usazenina se po dopití usazuje na dně sklenice a někteří lidé si z ní dokonce věští budoucnost.

turecká káva
Zdroj: Unsplash/ Abdullah Al Mallah

8. Espresso

Takzvané presso vzniklo v Itálii a je mimořádně oblíbené po celém světě. Tradičně se připravuje pomocí kávových zrn, které mele kávovar. Někteří si nápoj přislazují, ale podle originální receptury by se mělo pít bez aditiv.

espresso
Zdroj: Unsplash/ Tim St. Martin
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse