Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2016 18:14
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Potřebuješ zvýšit úroveň svého Instagram účtu, aby nebyl příliš všední a obyčejný? Poradíme ti, jak na to

TECH
Uložit Uložené

Krátké, srozumitelné a užitečné triky do života na jedné z nejpopulárnějších sociálních sítí.

Základem života na internetu je pro mnohé lidi držení soukromého účtu na Facebooku, YouTube, Instagramu, Snapchatu a dalších podobných platformách. Zaměřme se ale na třetí zmíněnou sociální síť, tedy na populární Instagram plný pestrých fotografií i videí. V nedávno vydaném článku jsme vám ukázali, jak si pohodlně prohlédnout všechny své nejaktuálnější statistiky z ověřené stránky, ale nyní je čas na několik tipů ohledně vylepšení celého účtu. Naneštěstí, nekvalitních profilů najdete celé miliony a ani naše Česká republika není žádnou výjimkou.

Potřebuješ zvýšit úroveň svého Instagram účtu, aby nebyl příliš všední a obyčejný? Poradíme ti, jak na to
Zdroj: citylinedfw.com

Pojďme na to. Nejzákladnějším problémem bývá tzv. samolibost (nebo jak daný stav nazvat), protože pokud byste si náhodou procházeli české uživatele, tak byste viděli pouze různé selfie fotky, záběry jídel a dalších bezduchých a mimořádně obyčejných věcí, které upřímně nikoho kolem příliš nezajímají. Celá zmíněná zloba se ještě znásobí, pokud je snímek nedejbože zachycený horším a nekvalitnějším fotoaparátem (převážně mobilem) s bídným rozlišením, kdy už jde skutečně o špatný příspěvek. A pokud se ke špatnému rozlišení přidá i nevhodně zvolený filtr (nejlépe bez něj, ne?) a popřípadě katastrofální úprava, už jde do tuhého. Pojďme si ale celý proces vysvětlit popořádku.
 
Dejme tomu, že máte na Instagramu už svůj účet a plánujete začít sdílet se svými kamarády a také s lidmi z celého světa své zážitky a podobné záležitosti. Nejvhodnější je na začátek si zvolit téma svého profilu, je tedy třeba se rozhodnout, jaké typy fotografií byste chtěli přidávat. Ať už se zaměříte na přírodní scenérie, makro, sport, městský život, lidi nebo něco dalšího, bylo by dobré se daného tématu i držet, protože už jen tímto jednoduchým krokem zvyšujete pravděpodobnost, že vás bude sledovat i někdo jiný než pouze spolužačka z druhé lavice od katedry a váš nejbližší kamarád zajímající se o vaše večerní vysedávání na balkoně. Váš profil následně vypadá mnohem hezčí a přehlednější, než kdybyste ho zahlcovali skutečně různými příspěvků z desítek oblastí.

Potřebuješ zvýšit úroveň svého Instagram účtu, aby nebyl příliš všední a obyčejný? Poradíme ti, jak na to
Zdroj: Chris Burkard's

Přejděme na přidání prvního příspěvku. Co vyfotit? Zaměřme se, že chcete zachycovat přírodu. Zde vám nějak speciálně neporadíme, jelikož každý jedinec má svou vlastní fantazii a na Zemi existuje nesčetně mnoho míst, kde se dá vyfotit leccos a ledajakým způsobem. Vždy je třeba být co nejoriginálnější a nepřidávat obyčejné obrázky ze zahrady za vaším domem nebo jiné momentky během ranní cesty do obchodu. Mrkněte na účty zkušených fotografů a inspirujte se.
 
Když už jste zachytili něco povedeného, co se vám mimořádně líbí a chcete se o svůj úlovek podělit se světem, důležitý bude samotný popis. Nejde jen o bezvýznamnou kolonku, kde natřískáte leccos bez rozmyslu. Není třeba ani psát kilometrové slohy, ale něco výstižného, složeného z jedné až tří vět. Abyste dosah příspěvku zvýšili, je na začátek přímo životně důležité přidat správné hashtagy. I zde platí pravidlo, že čím méně, tím více. Kvantita < kvalita, vaším úkolem by mělo být jejich vypsáním vystihnout fotografii, čili pokud jste vyfotili horu zahalenou v husté mlze v pozadí s vycházejícím slunce, tak by neuškodilo něco na způsob: #nature, #slovakia, #sky, #mist, #forest, #sunrise a další v podobném duchu. Jednoznačně, není dobré jich napsat přes dvacet a zahrnout i: #l4l, #tvojemamka, #nudim_se, #bestpicever atd.

Označení shrnutá níže na Instagramu nefungují:

Potřebuješ zvýšit úroveň svého Instagram účtu, aby nebyl příliš všední a obyčejný? Poradíme ti, jak na to
Zdroj: digitaltrends.com

Do pozornosti je třeba uvést i používání široké škály filtrů, které mohou snadno pomoci, ale také i uškodit. Logicky nám tedy vyznívá skutečnost, že čím méně filtrů, tím lépe, protože někdy postačí jeden jediný, popřípadě maličká úprava stínů, kontrastu či jasu. Bohužel, mnohdy je běžné narazit na obrázky přímo utopené v desítkách úprav, což ve výsledku vypadá nepěkně. Ano, i profesionální fotografové častokrát upravují své úlovky v různých programech a aplikacích, ale určitě ne tak, jako 70% všech uživatelů Instagramu, plus vědí, co vlastně dělají a čeho chtějí úpravou docílit. Samozřejmě, neuškodí ani vynechání jakékoli úpravy, ale záleží na vás a fotce.

Potřebuješ zvýšit úroveň svého Instagram účtu, aby nebyl příliš všední a obyčejný? Poradíme ti, jak na to
Zdroj: dailydot.com

Nyní pár neologismů - jak mít co nejvíce followerů a také i lajků? Zaručený recept neexistuje, ale dá se vypátrat několik rad. Například, věděli jste, že když dodáte ke svému příspěvku lokalitu, zvyšuje se její dosah až o 79%? Docela dost. Jednoznačně není dobré dávat na svůj profil něco, co jste nevytvořili - cizí snímky, zábavné obrázky z Facebooku, screenshoty a podobné záležitosti. V zmíněném videu se dopátráte i větičky, že je adekvátní přestat sledovat lidi, kteří nesledují vás, což se ale možná nevyplatí v případě slavných osobností či známých instituci, protože například taková Selena Gomez asi nezačne s údivem sledovat Pepu z Lhoty (Patrika už ano). Na závěr si zkuste pohrát se svým biem i celkovým vzhledem a úrovní účtu, plus pomáhá i dobrá profilová fotka.

 

Chris Burkard's se vyjádřil, že Instagram je skvělým místem pro uchovávání zážitků, protože jednoho dne bude pro vás snadné si prohlédnout staré příspěvky a připomenout si, jak jste si v dané době žili. Článek měl pouze menší informační roli co a jak, ale pánem svého účtu jste vy. Snad jsme vám alespoň trošičku pomohli. Neurazíme se ani když začneš sledovat i nás, klikej sem.

Domů
Sdílet
Diskuse