Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2016 12:52
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Narodil se bez dlaní a prstů, opustili ho rodiče, ale i tak se z Alexeje stal klavírní virtuóz. Dojímavý výkon před 6 tisíci lidmi zvládl bravurně

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Proměnil svoji nevýhodu ve výhodu.

Narodil se bez vyvinutých rukou a jeho biologičtí rodiče ho krátce poté opustili a nechali ho samotného napospas osudu. Usměvavý Alexej Romanov z ruského Tatarska jen nedávno dovršil 16 let a kromsvých narozeninách slavil i to, že už čtyři roky nemusí žít v dětském domově, ale adoptovala si ho milující rodina. Nelehký osud mladého Alexeje by mnohé jiné srazil na kolena, ovšem on to i s podporou adoptivní rodiny zvládl a své zdravotní znevýhodnění dokonce proměnil v jednu velkou výhodu.

Po příchodu do nové rodiny ho všichni v okolí začali povzbuzovat k tomu, aby se nedal zastavit svýma nevyvinutýma rukama a věnoval se více hudbě, kterou tak velmi miluje. Alexej dlouho neváhal a pustil se do učení hraní na klavír, což bylo o to těžší, protože neměl možnost mačkat jednotlivé klávesy prsty. Jak ti však Alexej ukáže v přiloženém videu, chybějící dlaně a prsty něj při hraní na klavír nic neznamenají. Talentovaný hudebník dostal díky vlastní šikovnosti pozvánku na nedávnou akci Nordic Business Forum a střihl si skladbu přímo před 6 tisíci diváky, což by dalo zabrat i zkušenějším umělcům.

Domů
Sdílet
Diskuse