Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. listopadu 2016 14:39
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nejsmutnější polární medvěd bude přemístěn z čínského nákupního centra. Opět si užije čerstvý vzduch a lepší prostředí

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Nastal konec jeho smutku.

Možná si ještě vzpomeneš na ubohého polárního medvěda z čínského města Guangzhou, který se do pozornosti médií dostal už začátkem tohoto roku. Roztomilé zvíře jménem Pizza bylo zachyceno na hrozivých fotografiích uprostřed nákupního centra, kde si Pizza měl žít spokojeným životem, jenže to samozřejmě nebylo pravdou. Majitelé atrakce s názvem Grandview Aquarium chtěli návštěvníkům centra nabídnout zajímavý pohled na polárního medvěda zblízka, ale vůbec nemysleli na to, jaké následky bude mít pobyt v uzavřeném a nevyhovujícím prostoru pro divoké zvíře. Už v březnu se přitom spustila velká petice za záchranu tohoto medvěda z nákupního centra a zdá se, že alespoň částečně uspěla.
 
Nákupní středisko se nakonec rozhodlo, že po tisících stížností Pizzu dočasně přemístí do oceánského parku na severu Číny, kde se Pizza konec konců i narodil a dodnes tam žijí jeho rodiče. Zatím je docela možné, že se medvěd do centra ještě vrátí, protože přesun je dočasný právě kvůli přestavbě akvária, ale věříme, že tlak veřejnosti už majitelům nákupního centra nedovolí vzít medvěda zpět. Alespoň tento příběh o trpícím zvířeti tedy skončil šťastně.

Domů
Sdílet
Diskuse