Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2016 10:46
Čas čtení 0:00
Jakub P.

Kanye West rozhněval fanoušky předčasným ukončením koncertu a obsahem svých slov. Zašel příliš daleko?

HUDBA
Uložit Uložené

I ti fanoušci, kteří Kanyeho chování dosud tolerovali, zůstali po posledním koncertě dost zaskočeni.

Všechno to začalo nadějně a pěkně. Kanye West měl v sobotu koncert v Sacramentu a na své vznášející se pódium si přizval Kida Cudiho, se kterým měl předtím jisté neshody, ty však takovým způsobem pravděpodobně navždy pohřbil. Přítomní fanoušci doufali, že události půjdou podle jejich představ a Yeezy se kromě hudby bude věnovat maximálně tak pár větám. Během předchozí show se totiž rozhodl rozpovídat o tom, že pokud by v letošních amerických prezidentských volbách volil, svůj hlas by dal "géniovi" Donaldu Trumpovi. To jeho fanoušky polarizovalo, ačkoli Kanyeho záměr byl přesným opakem. Lidé na tomto koncertě začali být naštvaní, že namísto písní věnuje až příliš mnoho času názorům na politiku, kterým se asi chtěli alespoň na chvíli vyhnout. Proto všichni věřili, že vystoupení v Sacramentu bude alespoň o trochu lépe vyvážené v poměru skladeb k osobním názorům na různá témata.

Kanyeho komentáře ohledně Donalda Trumpa.

Účast Cuddera byla jednoznačně pozitivním začátkem, který byl oceněn jen a jen kladně. Yeezy měl údajně sice mírné zpoždění, ale to mu byl každý ochotný odpustit. Bohužel, následně nabral večer klesající tendence. Po třech písních se Yeezus rozhodl opět pustit do úvah a tradičně si nebral servítky. Kromě vztahu s Jay Z, který bychom mohli popsat otazníkem, se jako téma připletla i Beyoncé. Kanye vyjádřil svůj smutek z toho, že Bey prý řekla, že v případě, že nevyhraje na MTV VMA Video of the Year, na předávání cen nevystoupí. Její chování zkritizoval, ačkoli řekl, že ji má rád. Ostré výrazy padaly také na hlavy rádií a výběru písní, které hrají. Autorovi alba My Beautiful Dark Twisted Fantasy vadí, že populární stanice pouštějí dokola tracky stejného charakteru a málokdy dostanou nadaní, ale ne tak popově orientovaní umělci šanci. Jako příklad uvedl Franka Oceana a Kida Cudiho, Srovnal je s kolaboraci Drakea a Khaleda For Free. Tu Kanye, pokud jsme to správně pochopili, považuje se příliš ohranou. 

 "Beyoncé, byl jsem zklamaný, protože jsem slyšel, že nevystoupíš, pokud nevyhraješ Video of the Year přede mnou a Hotline Bling."

"Jay Z, zavolej mi. Pořád jsi mi nezavolal. Jay Z, zavolej mi. Vím, že znáš zabijáky. Prosím, neposílej je po mě. Jen mi zavolej. Promluv si se mnou jako s chlapem."

V dalších větách svého dlouhého projevu k návštěvníkům zmínil Kanye vlastní vize o budoucnosti, opakoval, že žijeme v novém světě a nevynechal ani Marka Zuckerberga, Hillary Clinton či Donalda Trumpa. Celý projev podrobně rozebírat nehodláme, jeho přepis ale najdeš zde. Dokážeme si představit, že účastníci koncertu v Sacramentu by byli schopni takový posun jakž takž akceptovat, pokud by pak 'Ye pokračoval. To se však nestalo, koncert totiž po třech odzpívaných skladbách a obsáhlém vylití pocitů a myšlenek svérázné ukončil a jak se dozvídáme, předčasně tím ukončil i celou Saint Pablo Tour. Zdá se, že mnohým fanouškům přetekl pohár s trpělivostí a přestože Yeezyho úlety dosud tolerovali a obhajovali, přiznali, že toto překročilo hranice. Říká se, že na amerického umělce dolehla únava ze spousty práce, kterou vykonává, či to, že je psychicky špatně nastavený kvůli vyrabování Kim Kardashian v Paříži a tomu, že nemůže být stále s rodinou, ale celá pravda bude asi mírně odlišná.


Příznivcům, kteří si zakoupili lístky na show v Sacramentu nebo na ty další, budou samozřejmě navráceny peníze, avšak co komunitu Yeezyho fanoušků mnohem více trápí je fakt, že v jeho bláznivě geniálním duchu začíná stále více a silněji převažovat první složka. Je to škoda, protože Kanyeho tvorba je bezesporu kvalitní. Zdá se, že pobouřeni jsou i ti, kteří mu dosud dokázali mnohé odpustit. Změnit to však může jen on sám a doufáme, že tak i učiní. Ve vlastním zájmu a v zájem těch, kteří ho mají rádi. Není totiž správné, když po koncertě interpreta, za jehož show si lidé zaplatili, je slyšet halou skandování: “Fuck Kanye.“ Není totiž správné, že jinak potenciálně vynikající a jedinečnou zábavu pokazí řečmi o politice, byznysu či praktikách v hudebním průmyslu, které mnohdy vyzní, ať už jsou pravdivé nebo ne, jako nonsens.

Kanyeho projev komentoval i Snoop Dogg, a to slovy: "What the fuck is he on?"

 

Kanye West rozhněval fanoušky předčasným ukončením koncertu a obsahem svých slov. Zašel příliš daleko?
Zdroj: Kenny Sun
Domů
Sdílet
Diskuse