Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2016 v 9:57
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Indický mnich tvrdí, že je na světě už 120 let. Nikdy prý neměl sex a dodržování celibátu vnímá jako klíč k dlouhověkosti

ZAJÍMAVOSTI SEX
Uložit Uložené

Swami vypadá na svůj vysoký věk velmi dobře.

Dosud neznámý indický mnich by se už zanedlouho mohl stát oficiálně nejstarším člověkem, jaký kdy žil. Swami Sivananda prožil celý život jako hinduistický mnich a tvrdí, že se narodil 8. srpna v roce 1896, což by znamenalo, že minulé léto oslavil jubilejních 120 let. Věk mu sice potvrdily i místní úřady a Swami se ohání dokumenty. Ty schvalují jeho tvrzení, které mu úředníci ověřili na základě zápisků z chrámu, kde vyrůstal. Mnich přitom v rodné Indii čelil kritice, protože lidé nemohli uvěřit věku, který uváděl a obviňovali ho z toho, že jen lže a zavádí. Navzdory všem nepřejícím Swami už kontaktoval i zástupce Guinnessovy knihy rekordů a prý se pokusí přepsat dosavadní rekord, který držel Japonec Jiroemon Kimura se 116 lety a 54 dny.

Pokud se ptáš na recept dlouhověkosti, Swami má pro tebe několik jednoduchých rad. Za celý život prý téměř vůbec nekonzumoval složité pokrmy a protože vyrůstal v mimořádně chudé rodině, byl často zvyklý spát s prázdným žaludkem i dlouhé dny. Vyhýbá se tedy například mléku a spí na podlaze, přičemž si hlavu podpírá pouze obyčejným kusem dřeva a nepotrpí si na žádnou pohodlnou postel. Dalším z faktorů byla podle něj i pevná disciplína, kterou se snažil celý život dodržovat, ale snad tím nejdůležitějším činitelem bylo dodržování celibátu. Muž prý k dosažení vysokého věku nepotřebuje sex, a tak se tímto pravidlem řídil i Swami a vůbec mu nepřítomnost ženského klína nevadila, svůj život by dokonce ani nechtěl změnit.

Domů
Sdílet
Diskuse