Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2017 17:42
Čas čtení 0:00
johnnybravo

V Čečensku vznikl koncentrační tábor pro homosexuály, kde jsou biti i mučeni. Buď ze země utečou, nebo je čeká i možná smrt

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Čečensko se chce zbavit homosexuálů odporným způsobem.

Při slovním spojení koncentrační tábor se většině z nás v hlavě vynoří myšlenky na druhou světovou válku a zvěrstva, která v nich páchali nacisté v čele s Hitlerem. Je proto nepochopitelné, že i v dnešním civilizovaném světě a 21. století existuje země, kde bezpečnostní složky začaly shromažďovat nevyhovující lidi do táborů. V Čečensku, republice patřící do Ruské federace, se v posledních měsících začaly objevovat zprávy o tom, že místní homosexuálové se bojí pronásledování a nově to přerostlo až do vzniku prvního koncentračního tábora od dob Hitlera.


Policisté za poslední dva týdny měli shromáždit přes 100 homosexuálů a po 30 či 40 je pozavírat do nevelkých místností, kde si museli vytrpět bití i mučení elektrošoky, a to vše jen kvůli své sexuální orientaci. Homosexuálové jsou nuceni pod hrozbou násilí prozradit, koho v jejich okolí ještě přitahuje stejné pohlaví a pokud se policisté nic nedozvědí, výslech může skončit i smrtí, protože po brutálním mučení už zraněním podlehli minimálně tři homosexuálové. Lidé se bojí kontaktovat i nevládní organizace, které se jim snaží pomoci, protože hrozba pobytu v koncentračním táboře je příliš skutečná a velká. Nejsmutnější na celé situaci je vyjádření čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova, který prohlásil, že o žádných homosexuálech v zemi neví a pokud by i nějací existovali, pak by je rodinní příslušníci poslali tam, odkud by se už nemohli vrátit. Uvidíme, jak bude situace v Čečensku pokračovat, avšak vraždy nevinných lidí republice reputaci určitě nezlepší.


Domů
Sdílet
Diskuse