Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2017 14:27
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

BMW potvrdilo návrat řady 8! Bavorské portfolio se již příští rok rozroste o luxusní vůz snů

TECH
Uložit Uložené

Mnichované koncepční podobu nové 8čky ukáží už za několik dní.

Tak přece. O příchodu nového luxusního kupé z dílny BMW se poslední roky stále intenzivněji šeptalo, a my se v těchto dnech dozvídáme, že očekávaný model skutečně přijde. Předseda představenstva BMW, Harald Krüger, na výročním zasedání oznámil příchod nového konceptu vozidla, které se představí na letošní soutěži Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Ta se uskuteční 26. května a nabídne tak exkluzivní náhled, respektive jakýsi předobraz BMW řady 8 Coupé, určeného pro rok 2018. Jak uvádí samotná automobilka, koncept vozu bude v sobě spojovat nefalšovanou dynamiku s moderním luxusem, čili základní podstatu moderního Coupé z Mnichova. Zcela nová řada 8 má navázat na tradici luxusních sportovních kupéček a přidá do bavorské nabídky skutečné luxusní vozidlo snů. Jinými slovy, Mnichované chystají skutečně luxusní kupé, jehož přímou konkurencí se má stát zejména Mercedes-Benz třídy S Coupé či Bentley Continental GT.
 
Bližší informace zatím neznáme, automobilka nám však naservírovala alespoň záběr s hlavní siluetou karosérie. My už víme i to, že novinka bude stát na modulární platformě CLAR, čímž dojde ke značnému použití karbonových vláken. To se v konečném důsledku odrazí i na ceně, která bude začínat na úrovni přibližně od 4 milionů Kč. Paradoxem přitom je, že nejzákladnější varianta s největší pravděpodobností ponese název 825i a pod její kapotou najdeme jen 2litrový čtyřválec. To, zda se informace tohoto druhu potvrdí je na nyní sporné, napovídají tomu několikery zákulisní zprávy. V každém případě, zajímavější bude opačná část nabídky, protože nad šestiválcem a osmiválcem má trůnit i královský dvanáctiválec, který se tak rozšíří kromě 7čky i do druhého modelu od BMW. V roce 2019 se následně dočkáme i otevřené verze, což ve výsledku znamená to, že v jistém slova smyslu nahradí současné BMW řady 6 Cabrio. Jak jsme se totiž nedávno dozvěděli, německá prémiová automobilka už nemá v plánu tuto variantu v příští generaci 6kového bavoráka vyrábět.

BMW potvrdilo návrat řady 8! Bavorské portfolio se již příští rok rozroste o luxusní vůz snů
Zdroj: www.press.bmwgroup.com
Domů
Sdílet
Diskuse