Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2017 18:01
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Jak se zdát atraktivnějším? Stačí jen několik triků, které zvládne každý z nás

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Několik vědeckých studií si na atraktivitu pořádně posvítilo.

Je velmi obtížné definovat atraktivitu jako takovou a nelze ani vytvořit přesný návod na to, jak tuto dovednost či přívlastek ovládnout. Jaký je rozdíl mezi průměrným a nesmírně atraktivním člověkem? Portál Business Insider se na tuto část lidského smýšlení pořádně podíval a po procházkách na některých internetových fórech vznikl poměrně spolehlivý seznam věcí, které tvůj level atraktivity mohou o něco navýšit.

Obklopuj se přáteli

Slyšel jsi už někdy tvrzení, že některé hudební skupiny jsou velmi přitažlivé, ale jejich členové jsou nic moc? Studie z roku 2014 od vědců z University of California tvrdí, že lidé téměř vždy působí atraktivněji, pokud jsou ve skupině lidí, mezi kterými se cítí dobře. Je za tím velmi zajímavý fenomén. Mozek totiž skupinu lidí, které až tak dobře neznáme, může začít brát jako jeden celek, a to, jak na nás mohou zevnějškem působit, se nám může začít prolínat. Méně atraktivnější tváře tak budou vypadat více jako ty ostatní.

Jak se zdát atraktivnějším? Stačí jen několik triků, které zvládne každý z nás
Zdroj: pexels.com

Přeskoč nudný rozhovor

Jasné, zeptat se, jak se někdo má, když se setkáte, je projev slušnosti, ale pokud budeš váš rozhovor vést takovým tempem i následující hodinu, nikam se nedostaneš. Výzkum z roku 1997 od psychologa Arthura Arona sestával ze dvou spárovaných skupin lidí. Každé dvojici postavené z opačných pohlaví dal 45 minut na rozhovor, který měli vést podle otázek z předpřipravených kartiček. Jedna polovina lidí měla na kartičkách bezvýznamné otázky, ta druhá hlubší a produktivnější. Dvojice s intenzivnějšími otázkami na konci experimentu zněly mnohem více propojeně než druhá polovina subjektů. Dokonce, jedna dvojice se do sebe rovnou zamilovala. Mimochodem, nech lidem dostatek prostoru mluvit o sobě. Lidem je to příjemné, tvrdí výzkum z Harvardu.

Buď alfasamcem skupiny

Lidí víc zajímá ten, kdo je na samém vrcholu než ten, kdo se táhne u konce, to je logické. Výzkum z roku 2014 tvrdí, že lidé ve skupinách považují za atraktivnější jejich lídry, vůdce a šéfy než ostatní v jejich skupině či úplně nezainteresované lidi. 

Jak se zdát atraktivnějším? Stačí jen několik triků, které zvládne každý z nás
Zdroj: pexels.com

Působ otevřeně

Nebo jinými slovy, když sedíš, neměj nohy zcela přitisknuté u sebe, nepřekřižuj si ruce na hrudi a podobně. Pózy, které pro druhou stranu působí otevřeněji a přívětivě vytvářejí dojem, že si získali tvou důvěru. A to je pro druhou stranu pochopitelně příjemný pocit. Navíc dobrou strategií je nestát jako deska, ale uvolnit se. Podle vědců tak evokuješ pocit příjemného prostředí a dobré atmosféry.

Usmívej se

Ve více experimentech se švýcarští vědci dopracovali k výsledku, že úsměv zatraktivňuje obličeje. I když je nucené usmívání vážně nepříjemné, přece jen to může být hodno námahy. Vědci si pozvali lidi, které poprosili, aby si prohlíželi série obrázků. Na nich se lidé různým způsobem usmívali a výsledkem bylo, že čím intenzivnější a silnější byl úsměv, tím více lidé považovalo osobu na obrázku za atraktivnější. Na výrazu obličeje záleží celkově, ale úsměv je číslo jedna, na který by ses měl zaměřit.

Jak se zdát atraktivnějším? Stačí jen několik triků, které zvládne každý z nás
Zdroj: pixabay.com

Běž na to sofistikovaně

Rozsáhlá čínská studie publikovaná v roce 2014 měla za výsledek hned několik faktů. Lidem přijde atraktivnější, pokud během setkání s nimi odhalíš několik stránek své osobnosti. Jsou rádi, když například dokážeš něco ocenit, proto například můžeš zkusit pochválit outfit svého známého. Samozřejmě je třeba věnovat se i svému partnerovi. Dalším zajímavým zjištěním je, že pokud někoho požádáš o službičku, v jeho očích můžeš klidně stoupnout. Opět totiž projevuješ známku důvěry, kterou daný člověk může ocenit. Samozřejmě, spíše by mělo jít o prosbu k vyhledání zítřejšího počasí než žádost o pomoc při zítřejším řezání dřeva.

Domů
Sdílet
Diskuse